Helgens Feng Shui tips

Den 14 augusti 2015 kommer SINNERLIG kollektion till IKEA. Den är resultatet av ett unikt samarbete mellan IKEA och den världsberömda designern Ilse Crawford. Förstklassig design till IKEA priser. Hiss eller diss?

Sannerligen är det svårt att ibland ”hålla emot” när nyheter, gästdesigners och andra tillkommer på berömda kedjor. Ofta är det lockande att köpa något för att en unik person ”höjt” varumärket, men till kostnaden av att ändra sin stil? Jag har funderat en hel del på det här. De sämsta köpen eller mest oanvända för mig är de jag köpt när någon gästdesigner gjort något för ett klädmärke eller när jag är utomlands och rycks med av känslan i det land jag besöker. Jag erkänner,  jag rycks med lätt som bara den, även om jag blir bättre och bättre på att tänka efter och ”känna in vad som är jag”! Vad kul att ha en Alexander Wang tröja hängande i garderoben, alldeles för sportig och så långt ifrån min egna stil som man kan tänka sig.

Så helgens Feng Shui tips får helt enkelt bli en reflektion över det här med att ”ryckas med” hitta sin stil och hålla den. Undvika felköp och framförallt fundera kring sina köp. Fråga dig flera gånger innan du investerar i något. Är detta något jag känner passar mig/oss och vårt hem.

Personligen är jag som många andra lite småkär i dagbädden ovan… Men kork. Nä det må vara bland det fulaste material jag vet (förlåt) så det besparar jag mig nog. Det kräver verkligen sin inredning för att det ska fungera. Nordisk stil med ljusa toner och bör inte blandas med en massa mörka träslag som rör till det. Kork behöver ljusa lätta toner för att komma till sin rätt då det tillhör jordelementet.

Så tänk färg, form och material, samt STILEN på det som erbjuds innan du dras med i kedjornas marknadsföringsknep att få oss att köpa mer! Den nya serien här ovan, är t ex moderna i sitt formspråk och jag vet många bloggar och hem vi kommer se produkterna i framöver, där de kommer passa in som handen i handsken!

Önskar er en fin helg!

Kramar Jannice

 1. Sarah skriver:

  Bra skrivet och jag håller verkligen med! För några år sen var jag nog mycket sämre på att hålla igen och fick feeling lite för lätt, särskilt när jag var ute och reste. Då kom jag hem med lite allt möjligt som gav mig inredningsångest. Nu tänker jag till både två och tre gånger innan jag köper något och har tack vare det undvikit många felköp 🙂

 2. Mycket bra skrivet, absolut tänkvärt. Jag tror vi är många som köper för att vi just där och då rycks med!
  Ha en toppen söndag!
  Kram Rebecca

 3. Det här är det absolut finaste företaget har presenterat någonsin. Mycket snygg sitt/liggmöbel, mycket snygg är den. Kork funkar på offentliga platser/kontoret och känns som nydanande men hemma i vardagsrummet njäeenej…
  : )

  1. Japp! Skönt med lite neutraler bland alla färger och plast 🙂 Kram jannice

 4. Härligt med nån som säger vad de tycker och håller sig till sin stil utan att ständigt vända kappan efter vinden. Jag tycker det är alldeles för många ryggdunkare inom inredningsbloggvärlden annars. Så fort namnet är rätt brukar det mesta vara fantastiskt. Väldigt tröttsamt för oss läsare. Nu menar jag inte att det ör nått fel på kollektionen ovan, men när ”alla” höjer den till skyarna känns det inte äkta för mig. Det känns inte rimligt att ”alla” ska gilla samma sak när samtidigt ”alla” har så ”personlig” stil. Så tack för att du håller fast vid din stil och säger (utan att dissa) vad du tycker.

  1. Kan bara hålla med. Mycket klokt skrivet ”Det känns inte rimligt att ”alla” ska gilla samma sak när samtidigt ”alla” har så ”personlig” stil”

   Så sant!

   Kram på dig och tack 🙂

 5. Vill du inte ha wangtröjan kan jag ta den;) Jag fick inte tag i nån fast jag ville!

  1. Haha.. det var ett exempel;) Jag har lärt mig under åren så jag var aldrig ens där i november 😉 Men kanske ngn annan som läser detta har en…. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..