Kontrasternas betydelse

Detta hem som är till salu via Fantastic Frank har fullkomligt exploderat runt om på bloggar och sociala medier förra veckan. Underbart vacker Patriciervilla på Österlen som är så makalöst fin att man smäller av.

Jag tänkte med dessa bilder visa er kontrasternas betydelse för att en inredning ska bli bra. Allt ljust, gör att ögat inte har något att fästa blicken på, känns mjölkigt och kan skapa oro. Allt mörkt gör att vi kan bli nedstämda och känna oss tyngda. Men som här, att våga mörkt grått, mörkt trä och mörkt brun till det ljusa vita väggarna skapar bara en sak – välbefinnande!

Det blir en magiskt känsla när det mörka får ge tyngd och balans till det ljusa. Titta bara på bilden nedan. Oavsett vad man har för stil så kan man tydligt se hur harmoniskt och välbalanserat det är.

Inspireras även av fönsterdekorationen! Något lågt som möter något högt! Obs, lägg märke till att man använt sig av något rejält! Ingen ”plutteblomma” utan här har man tagit i, och då blir det alltid bäst!

En mörk trappa ger långsammare energier än en vitmålad. Alltså vill du bromsa känslan och skapa ett lugnare intryck ska du som här välja en mörk trappa. Extra fint blir det då säljarna valt att behålla träräcket och den vita innerväggen (då är redan tre element av 5 representerade: vatten, trä och metall).

Bilder: Fantastic Frank

.

Önskar er en mjuk start på denna julivecka! Min och barnens första sommarlovsdag tillsammans! Maken jobbar en vecka till! Men nu vankas det sol och värme, så här står vi beredda! Sommarvärme, hit us!

Kram Jannice

 1. Hej Jannice,
  Fint inlägg om kontrasternas betydelse! Vi bor i ett vackert 20-tals hus som är otroligt tacksamt att inreda. Men taket i vårt matrum utmanar lite. Det är ett s.k. kasett-tak med bruna träramar. I ‘kasetterna’ är det någon slags lilja i murriga dova färger. Taket är mörkt och rummet är svårt att få harmoniskt. Har du några tankar att dela med dig av kring vårt inredningsdilemma?
  Hälsningar
  Kerstin

  1. Hade det inte varit vackert att behålla ramarna men att måla taket i grått/ljust grått/Vitt. Nu vet jag inte vad det är för stil på övrigt, men det hade passat 20talshuset.

   kram jannice

 2. Hej! Älskar den inspiration du ger, har fått många användbara tips till renoveringen av vår sekelskiftsvilla. Nu har jag dock kört fast vad det gäller val av tapet till vårt lantkök, som jag ändå önskar få en liten modern känsla i. Så har du några tapettips och inte endast färgtips vore jag jätteglad.
  Vibecke

  1. Alltså en randig tapet är ju hur vackert som helst.. i grått och vitt… något bredare ränder 4-5 cm ger lite modernare känsla men ändå blir det inte för stor stilkrock till köket. kram jannice

 3. Så snyggt och välbalanserat! Vilka härliga hem du visar!
  Kram, Gunilla

 4. Elin skriver:

  Hej! Tack för en bra blogg!!
  Jag letar dörr till vårt nya hus och tycker att din blåa dörr är helt underbar. Du vet inte möjligtvis vad det är för märke på dörren? Den skulle passa toppen till vårt vita hus. Tack på förhand! / Elin

  1. Hej! Så att det inte blir missförstånd. VÅr dörr är petroleum, mer grön än blå och är en gammal dörr som vi bara målat. kram jannice

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..