Helgens Feng Shui tips

Sommartider och jag älskar’t! Men snart är september här, kortare dagar, mörkare kvällar och kallare temperaturer. Då behöver vi kompensera saknaden av värme i våra hem. Som någon så fyndigt sa på Nyhetsmorgon i TV4, sätt raggsockor på ditt hem, hehe….

Vårt allrum har grå väggar och en färgsättning som går i lätt luftig lila så här års. Men till hösten tar jag gärna in någon annan kulör. Detta är det bästa med att inreda med basfärger. Då  kan du enkelt följa årstiderna, dra ifrån eller lägg till det du behöver.

Tänk vad en bukett på soffbordet gör för hela rummet? Enklaste ”chihöjaren” om du vill skapa goda energier i ett rum och enklaste sättet att ta in färg i rummet.

Bilder: Simplicity

.

Efter Formex har jag funderat på vilka toner jag ska sätta till i vårt allrum för att skapa en värmande känsla i höst? Helgens Feng Shui tips blir helt enkelt för er och för mig, att fundera kring höstens färgsättning när det gäller textilier. Nedan ger jag lite inspiration på färgpaletter som värmer i de kommande kalla årstiderna.

I vårt rum ovan kunde den här färgpaletten göra sig fint och med minimal ansträngning. Bara för mig att addera något i de rostrosa, gammelrosa tonerna (nr 4och 5). Resten har vi redan i textilier och på väggar.

Det är det fiffiga med färgsättning. Ta bort och dra ifrån….

Te-toner, mustigt vackra, meden grön ton som piggar upp.

Märk väl hur färgerna går i samma nyanser… Det betyder att de har lika mycket svärta i sig. Alltså ingen illgrön till den här skalan, det hade förstört harmonin.

Tänk att den bruna i varje palett, kan vara ett mörkbrunt träslag….

För den som gillar pasteller! Passar fint till den nordiska stilen.

Bilder: Design Seeds

För dig med mycket vitt i hemmet, kanske det räcker med en bukett med aprikosa blommor, eller ljuslyktor i starkare pudernyans, för att skapa värme i inredningen.

Hoppas ni blev inspirerade! Önskar er en fin fredag och en riktigt trevlig helg! Idag tar jag med mig barnen till NCC! Det är invigning av deras lokaler och kontor som jag fått förmånen att inreda! Lovar att lägga upp bilder på mitt jobb här på bloggen framöver!

Kram Jannice