ANNONS

Röra föder röra

/

Godförmiddag kära besökare! Helgens Feng Shui tips handlar om stök! Röra föder tankeröra, som skapar inre stress. Den här veckan har varit hysteriskt mycket för både mig och maken. Vad händer då i hemmet? Är det en spegelbild av oss själva. Ja faktiskt.

När man känner att allt blir övermäktigt blir man knappast lugnare av att det ser ut som nedan.  Imorse kom vi ner till  det här köket som blir till en slags avstjälpningplats mellan alla måsten, aktiviteter och jobb! Att börja med att diska för att kunna steka pannkakor och inte ha en enda bricka som är ren, är inte speciellt bra start på dagen.

Varför blir det då såhär? Jo för att varje liten handling man gjort har inte avslutats korrekt. Häng upp tröjan, sätt tillbaka boken i bokhyllan, skrapa av tallriken och ställ den i diskmaskinen innebär att man automatiskt håller ordning.

Då kan man ibland försvara sig att man inte har tid. Men det är ”bullshit” för det tar mer tid att skapa ordning igen på stöket. Tid är det enda vi har lika mycket. Om du inte har kontroll över din egen tid, vad har du då kontroll över? Allt handlar om prioritetingar och att återta kontrollen över sin tid.

Så detta är verkligheten och så här kan det se ut hemma hos oss, och då mår vi inte bra av olika anledningar, helt enkelt för mycket på schemat. Inatt lämnade jag dock in ett jobb som var deadline  på imorse och efter det tog jag tag i köket som nu glänser fint igen (se bilderna ovan). Husets hjärta är åter harmoniskt och oj vilken känsla av lugn det samtidigt infinner sig i själen.

Nu kan jag välkomna helgen och vi ska bara ta det suuuperlugnt! Tro mig!

Så tänk på kära vänner:
”Om det inte tar mer än en minut, gör det direkt. Röra föder röra….”

Trevlig helg och tack alla ni som kikar in här! Underbart så roligt det är att ni är så många som följer mig här och på instagram @addsimplicity

Kram Jannice

24
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00