Röra föder röra

Godförmiddag kära besökare! Helgens Feng Shui tips handlar om stök! Röra föder tankeröra, som skapar inre stress. Den här veckan har varit hysteriskt mycket för både mig och maken. Vad händer då i hemmet? Är det en spegelbild av oss själva. Ja faktiskt.

När man känner att allt blir övermäktigt blir man knappast lugnare av att det ser ut som nedan.  Imorse kom vi ner till  det här köket som blir till en slags avstjälpningplats mellan alla måsten, aktiviteter och jobb! Att börja med att diska för att kunna steka pannkakor och inte ha en enda bricka som är ren, är inte speciellt bra start på dagen.

Varför blir det då såhär? Jo för att varje liten handling man gjort har inte avslutats korrekt. Häng upp tröjan, sätt tillbaka boken i bokhyllan, skrapa av tallriken och ställ den i diskmaskinen innebär att man automatiskt håller ordning.

Då kan man ibland försvara sig att man inte har tid. Men det är ”bullshit” för det tar mer tid att skapa ordning igen på stöket. Tid är det enda vi har lika mycket. Om du inte har kontroll över din egen tid, vad har du då kontroll över? Allt handlar om prioritetingar och att återta kontrollen över sin tid.

Så detta är verkligheten och så här kan det se ut hemma hos oss, och då mår vi inte bra av olika anledningar, helt enkelt för mycket på schemat. Inatt lämnade jag dock in ett jobb som var deadline  på imorse och efter det tog jag tag i köket som nu glänser fint igen (se bilderna ovan). Husets hjärta är åter harmoniskt och oj vilken känsla av lugn det samtidigt infinner sig i själen.

Nu kan jag välkomna helgen och vi ska bara ta det suuuperlugnt! Tro mig!

Så tänk på kära vänner:
”Om det inte tar mer än en minut, gör det direkt. Röra föder röra….”

Trevlig helg och tack alla ni som kikar in här! Underbart så roligt det är att ni är så många som följer mig här och på instagram @addsimplicity

Kram Jannice

 1. Åsa skriver:

  Igenkänning på den!
  Jag ska just beställa en rostfri diskbänk, drygt tre meter lång med diskho och inbyggd spishäll. Jag tvekar mellan 30 och 38 mm tjock bänk. Min snickare tycker 30 och det är väl standard. Men jag gillar det rostfria och tänker att 38 kanske blir fint. Har du tips?

 2. Verkligen ett bra inlägg. En verklighet som alla blir drabbade av, och när man går hemma (mammaledig) och bara tycker röran växer och växer så var det här inlägget en bra kick. För där under leksaker, filtar, kaffekoppar och nappflaskor så hittade jag vårt hem igen.. ☺ Man måste bara andas, ta sig tid och ta tag i röran. Tack för detta!

 3. Marina skriver:

  Hej!
  Tack för en bra o inspirerande blogg, jag gillar mest när du bloggar om inredning o Feng S och outfits, med det vill jag ha sagt att jag är ingen småbarnsmamma nu längre,( men tycker ju att det är kärt när du bloggar om barn etc också ) kanske kul för dig att veta att du har andra följare också;) som har stora o vuxna barn.
  Hur som helst så undrar jag var jag hittar eller kan söka gamla inlägg som du gjort? jag vet bl a att du var på Mallorca och skrev lite tips som det och just det letar jag efter, kan du hjälpa mig var jag hittar just det?

  mvh
  Ina

 4. Emelie skriver:

  Hej! Tack så mycket för en fantastisk blogg – så mycket bra tips, ideer och inspiration!

  Jag håller tummarna att du har tid att svara på en inredningsfråga 🙂 I ett vardagsrum där utgångspunkten är beiga (ljus bruna) tygsoffor, vilken färg ska man tänka för resten av rummet för att få harmoni? Tänker då på väggar, gardiner och accentfärg på kuddar etc.

  Tack på förhand och ha en fortsatt bra helg!!

  Emelie

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..