ANNONS

Helgens Feng Shui tips

/

Bilder: Simplicity

.

Helgens Feng Shui tips. Gör någon kulturaktivitet för själen med någon du tycker om. Så underbart det är att inspireras och fylla på energireserverna och bli taggad till max. Igår var verkligen en sådan dag för mig!

Jag, Daniella, Susann, Anna, Sofie var bjudna till Level 52 Gallery uppe på 52:a våningen uppe i Turning Torso. Ett nytt gallerikoncept har öppnat och jag gillar verkligen idén! De håller på att ingå i Timeless Gallery Group som finns på en rad städer i världen, därav ingen hemsida ännu, men så väl en Facebooksida. Ett galleri som visar konst på hög nivå (hehe..) från internationellt erkända konstnärer.

För ett år sedan bestämde Henrik och Per som jobbat länge med fonder på att utveckla sitt affärsomårde till ARI (art return investment) en alternativ investering med kort löptid och fast avkastning. Helt enkelt erbjuda konst som investering. Konceptet innebär att man köper ett konstverk på ex ett år, ”lånar” hem föremålet, och efter ett år får tillbaka pengarna med 10% avkastning. Hur många får den räntan idag när man sätter in pengar på fonder?? Samtidigt får man njuta av vackra föremål som man kanske aldrig kommer i kontakt med annars. Självklart kan man också köpa konsten om man förälskar sig i den under lånetiden.

Den här ljuvliga skapelsen av fransyskan Marie-Madeleine Gautier är min absoluta favorit. Tänk så galet vacker i den skulle vara i ett av våra fönster. En sådan styrka i konstverket, samtidigt som den ger en sådan mjuk, skyddande känsla. Älskar den!

Tillbaka till mitt Feng Shui tips… Efter en rundvisning av kunnige Johan, gott fika och vackra föremål kändes det som balsam smort min själ. Att göra saker som inspirerar är otroligt härligt. Senare på kvällen bar det iväg på matlagningskurs med Kvänum kök, men det kommer i ett inlägg för sig.

Ovan ser ni den världsberömda konstnärer David Begbies fantastiska skapelser. Se bara vad skuggorna gör? Helt makalöst häftigt hur de skapar former och muskler! Ett av hans konstverk finns på nyöppnade Buddha Bar i London. Ett ansikte som blundar, men där skuggorna på väggen visar ett öppet öga. Läckert! David är nämligen blind på ena ögat och ville visa det genom sin konst.

Summa sumarum! Det slog mig när jag satt i bilen hem natt hur viktigt det är att göra saker som inspirerar och ger ny energioch framför allt att omge sig med människor som får en att le. För oj vad man växer som människar och mår väl inombords. Så se till att göra något i helgen som skapar välbefinnande och den där bomullskänslan i magen!

För er som vill få kontakt med Level 52 Gallery och boka en visning, kontaktar ni dem här eller på email: johan@level52.se

Önskar er en fin fredag och trevlig helg! Här ska jag fortsätta på temat att göra saker för själen. Först lunch med barnen och väninnorna på lokala restaurangen, sedan en date med pappa för att upptäcka en ny affär och plantskola ihop.

Kram på er,
Jannice

1
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00