Julfint i vår trädgård

Idag bjuder jag er på inspiration från vår trädgård. Precis innan man kommer fram till vår dörr har vi en plats som jag nu fixat till. Det började med att vi gjorde vid vår murgröna. Vår trädgårdsarkitekt var här och hjälpte oss ”tuckta” in den rejält. Efteråt såg det ut så här.

Inte så muntert, men det kommer bli jättevackert när den blir som en vägg längs staketet, som på sidan till vänster. Det är viktigt att grönskan inte får ta över och ”kväva” huset som den gjort innan. Utan det ska kännas luftigt och välvårdat. Vi har klippt den tidigare, men alldeles för försiktigt. En sak har jag lärt mig av Karin. Inte vara för feg. Ta i. Så nu har murgrönan fått sig en rejäl omgång. Kolla bara in rötterna.

Ser inte så muntert ut va? En rutten pumpa, grått och trist och ingen kärlek till platsen. Men nu när den blivit så mycket större tänkte jag att det skulle vara fint med ett bord. Så jag hittade detta hos Granit. Obehandlat..

Jag köpte ett bord och en bänk, som bildar en tripp trapp effekt som är tacksamt att jobba med när man ska göra ett fint stilleben. Bordet och bänken är i obehandlat trä så jag målade det i en utomhuslasyr som var mattsvart från Nordsjö. Och så här blev det!

Inte så tokigt va!? Tänk vad lite det gör att ägna lite tid och kärlek till din entré. Nu är det ren fröjd att komma hem för såväl oss som gäster. I lyktorna har jag satt ljus som går på timer, så det är tänt när det skymmer vid tresnåret…

Ser ni vår lille Fritjof? Renen… Så söt. Blomsterhandlarn här i byn gör alltid ett gäng till julskyltningen. Förra året fick Sven följa med hem och i år valde Charlie lille Fritjof. Söt så.

Dekoration och lyktor från Enkla ting. Hett tips om du inte gillar tomterött. Jobba med rödlök som har en blå ton i sig och går mer mot vinrött.

Fågelbadet fick lite granris, kuddmossa och rödlök i sig. Till kvällen tänder vi marshallen. Trevlig dekoration på vägen mot vår entré.

Hoppas ni får en fin söndag! Det ska vi ha! Först dansuppvisning för lilleman, sedan blir det julskyltning, karuseller och julmarknad. Och sedan glöggmys för vänner och familj hemma hos oss. En söndag jag sett fram emot.

På tal om fixet ovan…. Igår började det snöa, minst 2 dm snö är ligger denna morgon som ett täcke över vår trädgård. Vackert, men jag får nog gå och borsta av pyntet så det syns till våra gäster kommer. Haha…

Kram på er!
Jannice

 

 1. Åh så fint, nu saknar jag en liten trädgård och ytterdörr att fixa julfint vid.

  Stora kramen

  Anette

 2. Det är bara sååååååå himla fint!!!
  Vet inte riktigt hur jag ska piffa till vår entré på utsidan… Inte så kul när man haft byggarbetsplats… Jag vet, det tar tid när man gör allt själva. Men till jul hoppas vi (håll tummen) att vi hinner klart på insidan. Men det är tungt nu och man är ju så trött om kvällarna när an jobbat hela dan… Men vi har ju det mesta hemma sen, så det är bara att styla för mig sen;-)
  Men en dag ska det bli fint på utsidan med:)
  Ha en fin kväll!
  Kram Anna

  1. tack snälla du!! ser fram emot lite bilder från er när det är klart 🙂 kramar jannice

 3. Emely skriver:

  Å vad fint det blev! Tänkte ta tag i min balkong till helgen men har ett litet problem. Fjärde våningen utmed havet- full blåst! Det gäller att tänka till så man inte pyntar med för lätta saker 🙂

 4. anna skriver:

  Jag funderar på min köksbänk och om jag bör addera eld-element, isåfall hur? Köksskåpen är gammaldags vita. Väggplattorna är svart sten (ojämn yta) och köksbänken är oljad ek. Kaffebryggaren och råsaftcentrifug i borstad stål. Diskmaskinen också. På köksbänken har jag en liten palm som står i en vit ytterkruka. Såg din tidigare post och tänkte, ja, mässing. Men det skulle väl skära sig mot stål/silverinslagen?

  1. Jannice skriver:

   Ingen fara o bryta av med mässing. Jag blandar! Annars kan du fylla en skål med vinröda juläpplen. Vackert och sätta en minijulgran i vit keramikkruka jämte ! Juligt o fint ☺️

 5. skriver:

  Jättefint och stort gilla på bordet och bänken!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..