Ny inställning till konst

För en tid sedan fick jag svara på frågor till Allt i hemmets nummer om trender 2016 (kommer nästa år). En av de sakerna jag sa var, konst på ett nytt sätt! Och det här var precis vad jag menade. Jag tror mer på att vi kommer investera i äkta konst. Ta fram arvegods, ropa in tavlor från auktioner, våga tyngd, färg med personliga motiv.

Den här tavlan blir magiskt fin till allt det vita. Sådan här konst ger också en perfekt kontrast till våra svenska ”ljust-och fräscht” hem. Och är det inte något härligt befriande över att slippa se försiktiga affischer i svartvitt, med ett citat eller en ensam krusidull på ett blankt papper.

Bilder: Entrance Fastighetsmäkleri

.

Underbart snyggt stylat av Stil&Rum med den gulfärgade ramen, som gör det både personligt, vågat och värmande. Snyggt att ta upp metallen i lamporna.

Önskar er en fin tisdag! Här ska lillan och jag åka på lunchdate till en av mina kunder, NCC och efter det ska vi shoppa vinterkläder. Barnen behöver verkligen uppdatera sina garderober med jackor, mösser m.m. Det blev vi varse om när snön kom!

Kram Jannice

 1. Eva skriver:

  Håller med till fullo! Tid för äkta vara, inga tryck, inga kopior… Det finns så oerhört många begåvade konstnärer i vårt avlånga land, och har de inte ett känt namn är det inte alls dyrt. Och känslan att ha något på väggen som INGEN annan har…. Kika t.ex. in på konstgalleri.se eller googla lite på utställningar och vernissager i din närhet.

 2. anna skriver:

  Tack så mycket för ditt svar om mitt köksbryderi! Det blev kruka från Indiska, fanns med på en av bilderna du publicerade. Samtidigt blev det ett par mässingskrukor (cylinder m gravyr) till sovrummet, vilket lyft! Har lägenhet från 1927, älskar art déco och är så tacksam för trenden. Nu mer av hotellkänsla! Äpplen passar inte på den köksbänken, men kanske en amaryllis.

 3. Anna skriver:

  Du råkar inte veta var sänglamporna kommer ifrån?

 4. Nenne skriver:

  Hej!
  Är det feng shui att hänga en tavla över sängen? Jag har fått för mig att det inte är så bra, men jag kan ju ha blandat ihop det 🙂
  Hälsningar
  Jenny

  1. Helt korrekt. En sådan här stor tavla kanske inte är optimalt tryggt att ligga under om ramen är tung och ”hotande”. kram jannice

  1. Nenne skriver:

   Tack för ditt snabba svar!

 5. Karin skriver:

  Håller med dig! Det börjar kännas lite tråkigt med alla färglösa prints. Guldramarna är ju redan här, dags att byta ut innehållet 🙂 Personligen tror jag på fotorealistisk konst, om det nu finns trender inom måleri.
  Karin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..