Helgens Feng Shui tips

Med tanke på hysterin kring Black Friday, så postar jag i motvikt ett inlägg om Feng Shui för själen. Nu startar nämligen en tid som innehåller en hel del yang i våra liv. Stress över att hinna med allt på jobbet innan julledigheten. Stress över att hinna med att baka, jaga julklappar, pyssla och dekorera. Och inte minst stressen över alla julerbjudanden, kampanjer och rabattkuponger.

Så i dagens tips vill jag vurma för att ni lägger in lite yinaktiviteter i era liv. Skippa paddan, telefonen eller datorn och kolla nätet innan du lägger dig (om du inte läst min blogg förstås, haha) och läs en bok. Ta en långpromenad på lunchen och bunkra upp med ljus. Börja morgonen med att sträcka på dig. Blunda och ta djupa andetag i 5 minuter. Ta en lång varm dusch och smörj in dig långsamt med väldoftande olja.

.

.

Själv tänker jag under kommande månad gå upp en 30 minuter tidigare än alla andra i huset. Sätta mig i mitt favoritrum (ovan) i mjukisdressen, med en kopp te, tända ljus och bara njuta av tystnaden, mina tankar, julpyntet och läsa någon av böckerna jag länge längtat efter.

Så kära vännen. Glöm inte att kompensera allt jäktande och yang, med lugnande yin, så får du balans och harmoni i själen. En liten sak om dagen gör stor skillnad för själen.

Bilder: Simplicity

.

Önskar er med denna underbara orkidé som jag fick av en vän, en fin fredag och en trevlig helg! Tänk, på söndag är det redan 1:a advent, och om mindre än en månad fyller Celine 1 år! Ååå… nu får gärna tiden stanna lite, gå så där långsamt som den gjorde på julaftonsmorgon när man var liten.

Stor kram på er, Jannice