Ge dig & ditt hår en boost

När jag var och klippte mig i förra veckan passade jag på att befråga Mikaela på Vår Vråå om bästa tipset när det gäller håret för den här årstiden. Och hon sa, inpackning! En gång i veckan ska ditt hår återfuktas. Viktigt att tänka på är att du kramar ur det blöta håret och torkar med handduk innan du lägger i inpackningen. Hon liknande det vid en våt wettexduk, som inte kan suga upp med samma kraft om den är dyblöt, som när den är urkramad. Detta har iaf inte jag tagit så seriöst på innan, men igår när jag tog ett bad när barnen lagt sig och gjorde en inpackning på det sättet hon tipsade om, hjälp vilken skillnad det blev!

Under tiden håret får sin dos (20 minuter) passar du på att skrubba kroppen, raka benen, ta bort naggellack, gör en ansiktsmask, eller bara tar ett glas iskallt vatten med citron och känner av tystnaden.

Själv har jag blivit mer noga med att göra hårinpackning sedan jag började med haritalk extensions. Då ingår det produkter i kittet vilket gör att det är lätt att tillgå och man glömmer inte att köpa. Jag passade också på att fråga om det gör skillnad med varm handduk runt håret under tiden inpackningen verkar, men inte mer än att det är skönt med värme runt sig när man göra behandlingen, men det blir ingen extra effekt på håret. Så nu vet ni det.

Glöm inte att när du sköljt ur inpackningen, avsluta med balsam som vanligt, för att kapsla in och skydda håret.

Bilder: Simplicity

Så jag hänvisar helt enkelt till förra veckans Feng Shui tips. Glöm inte att fylla på med lite yinaktiviteter i december månad. Att ta ett bad, fotbad och en inpackning i håret, gör underverk för såväl det yttre som det inre. Och tänk på att samspelet mellan den yttre och den inre känslan ger ett ökat välbefinnande.

Hur håret blev? Så här… Tillbaka till pagen. Lite kortare bak och längre längder fram. Färgen, blond men med en djupare ton i botten.

.

Önskar er en fin torsdag! Magsjuka på dagis idag så vi håller oss hemma hela bunten för att undvika denna vidriga bacill!

Kram Jannice