Helgens Feng Shui tips

Nytt år och nya Feng Shui tips! Vi börjar 2016 med gröna växternas betydelse. För nu är det verkligen hög tid att se över det gröna där hemma. Blev själv påmind när jag plockade bort gammal torkad mossa och överblommade julblommor häromdagen. Efter det att lökar sparats och blommor kastats blev huset tomt och energilöst.

Växter är en energihöjare av rang. Välj därför växter med omsorg, och förvalta dem med kärlek. Ha hellre några få än en massa halvtråkigt ledsna eller i värsta fall döda. Att rå om sina växter, är att rå om sig själv.

Visste du det här om växter?

– Ett rum med växtlighet kan ge samma känsla som när vi befinner oss ute i naturen – Inomhusklimatet blir bättre om du har friska växter runt omkring dig – Luftfuktigheten blir högre, vilket är viktigt här uppe i norr där vi till största delen av året har det kallt och torrt inomhus – Det finns en hel del växter som renar luften, vilka finner du på Nasas hemsida – Undersökningar visar att sjukfrånvaron minskar om man har mycket gröna växter på sin arbetsplats – Patienter blir fortare friska och behöver mindre smärtstillande mediciner om de har växter omkring sig – Utsikt över grönt landskap kan få människor att tillfriskna snabbare, det har visat sig att till och med en tavla med naturmotiv kan ge effekt – Genom att placera ex en benjaminfikus vid din dator har man sett att det tar bort en del av strålningen, mer om dessa växter med dess egenskaper kan du läsa påNasas hemsida, där det forskas en hel del i ämnet.

Enligt Feng Shui bör man undvika följande växter:

– Taggiga och vassa växter: vassa växter skapar vassa människor – Ledsna hängiga: sköt om dina växter, det handlar om att förvalta och omge sig med frisk grönska – Bonsai: man bör inte tukta något som kan få växa fritt – Torkade växter: något som har varit vackert är numera dött och döda ting är inte positivt (detta då Feng Shui anser att minnena sitter inte i sakerna – minnena bär vi inom oss).

Bilder: Sköna Hem Arr: Charlotte Pettersson Foto: Anne Nyblaeus

.

Och när du uppdaterat med gröna växter, planterat om och fixat, unna dig en vacker fredagsbukett att njuta av i helgen.

Önskar er en fin fredag!

Kram Jannice