ANNONS

Frågor och svar – belysning

/

Hej Jannice

Nu när julen är över o all julbelysning är borttagen har det blivit väldigt mörkt och jag letar som en tok efter ny belysning i fönstren! Har du några tips o idéer på fina bordslampor som kanske inte behöver kosta en förmögenhet men som ändå är snygga och bra kvalitet! Tack för en fantastisk blogg! Kram Anna

Hej!
Hur ska jag tänka när det gäller att kombinera lampor i mitt hem? Dvs stilen? Anna

—–

Hej Anna x 2!

Det är alltid viktigt med belysning, men vi märker avsaknaden mycket tydligare nu när det är mörkt ute större delen av dagen. Man brukar säga att man bör ha 7 belysningspunkter minst i ett normalstort rum. Här kommer lite belysningstips på bordslampor, tak och vägglampor som jag tycker är fina och prisvärda ute på marknaden just nu. Jag delade upp dem i lite olika stilar och metaller då frågorna även handlade om hur man får ihop belysningen, lamporna till en helhet där hemma i samma stil. Enjoy!

Elegant mässing som passar såväl den trendiga Art Decostilen som det klassiska. Takkrona, My Habitation. Savoy bordslampa i mässing, finns även i silver, My Habitation. För den som gillar Daggvasen och som vill ha någon dekorationsbelysning som med fördel kan placeras på en lunta böcker finns Spring. Vägglampa Cato från Mio, fungerar så väl som läslampa som punktbelysning. Mässingslampfot Rodd, från Ikea till superbra pris, och med lampskärmen Jära, nu för 49 kr, blir den komplett.

 

Retroklassiker, andas dansk design och 50/60-tal. Svart bordslampa från House Doctor finns hos Dukatbord. Lampa Silvia black/gold finns hos My Habitaion. Golvlampa från Konsthantverk, hittar du här. Tak/fönsterlampa i rökigt glas, Drop från Lagerhaus. Skrivbordslampa, Lexon, finns hos Deskstore and friends.

 

Modernt, ljust och fräscht. Sparsmakat, men lika fint till den lantliga stilen. Taklampa Round, Ellos. Vägglampa, Fredrikshamn. Nyhet golvlampa vit, Sollefteå från Ikea för endast 149 kr. Bordslampa, Cato i aluminium från Mio. Betonglampa, Lampgallerian.

Hoppas det var något som föll er i smaken! Önskar er en fin start på veckan!

Kram Jannice

0
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00