ANNONS

Helgens Feng Shui tips

/

Bild: Simplicity

Helgens Feng Shui tips!

Idag tänkte jag gå närmare in på eldelementet. Något som vi ofta saknar i våra svenska hem. Det handlar inte om att ha 20% av alla de 5 elementen, utan försöka få dem alla representerade i ett rum. Dock är det viktigt att påpeka att eldelementet är det element vi behöver minst utav för att skapa maximal effekt. Tänk t.ex. när du lägger en röd kudde i en vit soffa. Det räcker liksom med det. Eldelementet i färg, bör användas lika lite som det förekommer i naturen, brukar vara en bra tumregel.

Jag ser dock bara genom att kika runt i sociala medier att många ogillar färgen gult, orange, cerise och rött i sina hem. Därför vill jag ge er några andra tips på hur ni kan få in eldelementet i era hem. Ett exempel är som jag gjort ovan, att ta in djurmönster på en kudde. Att välja hyacinter i en ceriseliknande färg ger också eld till våran annars ljusa inredning. Färgen är såklart mer iögonfallande i detta element än både form och material, men alla representerar eldelementet.

Nedan ser ni exempel på eldelement när det gäller färg, form och material.

– Allt ljus, elektriskt, eldstäder, stearinljus m.m. Men bara när de är tända.
– Saker från djur såsom ull, päls, djurmönster
– Husdjur
– Konstföremål som föreställer djur, eld, solsken eller har gult, orange, rött
– Trianglar, pyramider
– Det röd/gula färgspektrumet (klar färg)

Tänk på att den röda färgen vibrerar på hög frekvens och är därför mer krävande. Idag vet man att vårt hjärta slår fortare om vi tittar på en röd vägg, så undvik därför denna kulör på textilier och väggar i ett sovrum. Rött är framgångens färg och i Kina använder man gärna kulören på ytterdörren för att skapa framgång i livet.

Så helgens Feng Shui tips. Gör en överblick i era hem och se om ni har tillräckligt med eldelement, annars prova med några av följande alternativ ovan. Undvik även för mycket gult, rött och orange där du vill kunna koppla av och ha en stressfri zon. Känner du dig däremot lite deprimerad eller behöver lite mer energi och eld i ditt liv, kanske kärlek, tvåsamhet, ta in ett fång med röda rosor, en härlig senapsgul kudde i soffan eller en orange kalender till kontoret.

Lycka till!

Kram Jannice

7
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00