Helgens Feng Shui tips

Bild: Simplicity

 

Helgens Feng Shui tips!

Idag tänkte jag gå närmare in på eldelementet. Något som vi ofta saknar i våra svenska hem. Det handlar inte om att ha 20% av alla de 5 elementen, utan försöka få dem alla representerade i ett rum. Dock är det viktigt att påpeka att eldelementet är det element vi behöver minst utav för att skapa maximal effekt. Tänk t.ex. när du lägger en röd kudde i en vit soffa. Det räcker liksom med det. Eldelementet i färg, bör användas lika lite som det förekommer i naturen, brukar vara en bra tumregel.

Jag ser dock bara genom att kika runt i sociala medier att många ogillar färgen gult, orange, cerise och rött i sina hem. Därför vill jag ge er några andra tips på hur ni kan få in eldelementet i era hem. Ett exempel är som jag gjort ovan, att ta in djurmönster på en kudde. Att välja hyacinter i en ceriseliknande färg ger också eld till våran annars ljusa inredning. Färgen är såklart mer iögonfallande i detta element än både form och material, men alla representerar eldelementet.

Nedan ser ni exempel på eldelement när det gäller färg, form och material.

– Allt ljus, elektriskt, eldstäder, stearinljus m.m. Men bara när de är tända.
– Saker från djur såsom ull, päls, djurmönster
– Husdjur
– Konstföremål som föreställer djur, eld, solsken eller har gult, orange, rött
– Trianglar, pyramider
– Det röd/gula färgspektrumet (klar färg)

Tänk på att den röda färgen vibrerar på hög frekvens och är därför mer krävande. Idag vet man att vårt hjärta slår fortare om vi tittar på en röd vägg, så undvik därför denna kulör på textilier och väggar i ett sovrum. Rött är framgångens färg och i Kina använder man gärna kulören på ytterdörren för att skapa framgång i livet.

Så helgens Feng Shui tips. Gör en överblick i era hem och se om ni har tillräckligt med eldelement, annars prova med några av följande alternativ ovan. Undvik även för mycket gult, rött och orange där du vill kunna koppla av och ha en stressfri zon. Känner du dig däremot lite deprimerad eller behöver lite mer energi och eld i ditt liv, kanske kärlek, tvåsamhet, ta in ett fång med röda rosor, en härlig senapsgul kudde i soffan eller en orange kalender till kontoret.

Lycka till!

Kram Jannice

 1. Helén skriver:

  Hej J.!
  Hur viktigt är placeringen av olika ”element-föremål” eller är det viktigaste bara att det är en balans/harmoni?

 2. Petra skriver:

  Har en röd soffa och sittpuff. På sittpuffen ligger ett fårskinn och vi har orientaliska mattor som går i röda toner i hela lägenheten. Vi har mycket levande ljus, mässingsljusstakar och guldfärgade krukor till gröna växter. Är detta alldeles för mycket eld?

  1. Jag svarar, det beror på. Trivs ni i det? Kan ni koppla av? Mår ni väl? Så behåll det! Kanske att det känns mycket när väl sommaren kommer med sitt yang och eldelement. men känns det bra, är det viktigaste att man behåller det så. kram jannice

 3. Lena b skriver:

  Vi har en röd soffa i tv-rummet som vi trivs jättebra med. Men så för ett par veckor sen köpte jag en djurmönstrad pälsig pläd o la i soffan för jag tänkte färgerna skulle bli bra men det hela blev ”too much” o inte helt trivsamt. På din text låter det som om jag plötsligt fått in alldeles för mycket eld i rummet?

  1. det kan vara så. prova och lägg pläden på en säng med vitbäddat påslakan el ngt. kanske känns det bättre. kram jannice

 4. Hej!
  Tack för fina tips som alltid:)
  Jag som tagit in mycket mässing hemma nu, kan det bli överslag på eld då?
  För jag känner så starkt att jag vill ha in blått hemma, har varit sugen på det länge, men så har vi haft andra projekt.
  Jag känner ju att vårt hem känns betydligt varmare med mässingen än allt silver vi hade innan.
  Ha en fin helg!
  Kram från tåget på väg hem 🙂

 5. Tina skriver:

  Jag köpte mig för en tid sedan en stor härlig Howardfåtölj i röd sammet för att få in eldelementet i vårt hem. Lite storslaget kanske:-) hehe, men vi vårt hem är så dominerat av metall och jag har mycket metall i min personlighet så här behövdes verkligen något ordentligt som gjorde skillnad.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..