ANNONS

Före och efter – källare

/

Bild från Pinterest

.

Hittade de här bilderna på Pinterst och var bara tvungen att visa dem för er! För jag tror ni är många där ute som har en källare som är svår att få till. Personligen måste jag säga att detta utrymme /gillestuga är bland det omysigaste som finns. Detta beror på att man ofta har före lite chi som flödar. Alltså för lite energier pga att det är mörkt, mycket träpanel (oftas i tak) och för lite fönster. Det ligger också nära jorden, vilket skapar en tyngre känsla och mycket jordelement. I detta fall har man på förebilden även inrett med jordelement både på soffans, väggarnas och mattans färg. Samt att det mörkbruna golvet också tillhör jordelementet.

Men kolla in förändringen. Woooow säger jag bara! Många smarta lösningar att ta efter och här skulle jag mer än gärna sätta mig ner och mysa!

Analys och tips:

Först och främst gardinstången som hänger i taket och som gör att takhöjden känns betydligt högre. Det hjälper chi på traven och ramar in fönstrena. Observera att man heller inte har hängt gardinerna för fönstren utan att man istället täckt väggarna med tyget. De stående tavlorna blir som  extra fönster och hjälper till att får rummet att kännas luftigare.

Den ljusgrå lite kallare färgen på väggarna blir fräschare än den gulbeiga. Tillhör metallelementet och hjälper till att öka på energierna i rummet.

Att välja ljusa möbler istället för en gigantisk mörk hörnsoffa blir så mycket lättar och mer inbjudande.

De gula färgerna ger energier till rummet och skapar tillsammans med de blå kulörerna en skräddad inredning som känns allt annat än källare.

Fake-spisen är ju bara perfekt i dessa utrymmen. Behöver bara platsen, inga skorstenar eller annat att fixa. Ger eld, värme och skapar en inbjudande känsla till rummet. Att placera tv:n ovanför är ju hur smart som helst.

Att jobba med tvåsamhet på båda sidor av spisen ger en väktarlik känsla och skapar trygghet. Det gör också att rummet känns mindre rörigt trots prylarna i hyllan.

°°°°°

Tumme upp! Detta var riktigt roligt att se! Det finns hopp för alla murriga källare runt om i landet att få nytt liv!

Önskar er en fin tisdag! Själv ska jag försöka kurrera min rygg som gav upp igår. Bärande av liten (10,5 kg!) sötnosa har sagt sitt. Hjälp vad ska jag ta mig till!? Tips? Snart är det Stockholm, pressevent, mingel, klackar och Ellegala som väntar.

Kram Jannice

10
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00