Grått är flott

Visste du att grått är kompromissernas färg i Feng Shui. Den anses vara konservativ och tillhör metallelementet.  Att välja grått istället för vitt skulle jag vilja påstå gör stor skillnad i en inredning. Det tar fram fönster, lister och dörrar på ett helt annat sätt.

Att göra tvärtom och måla dörrarna grå blir så effektfullt och sofistikerat. Att välja ljusare färg på mattorna men i samma grå ton skapar en sådan elegans. Underbart vackert!

Du vet väl om att det finns både kalla och varma grå kulörer. Det finns även neutraler. Det är dem du ser har ex S 1000 – n .

Grått på väggarna lyfter den svartvita konsten, och gör det mer ombonat.

Grått kök ger en modern känsla samtidigt som det känns inbjudande och klassiskt.

Bilder: Pinterest

 

Helt enkelt – Grått är flott! Och med lite värmande mässing blir det alldeles underbart.

Önskar er en fin onsdag!

Kram Jannice

 

 1. Om man älskar grått men skyr mässing som pesten, finns det något annat sätt att värma upp grå väggar? Jag älskar silver, grått och vitt men är rädd att det kommer bli för ”kallt”… Lila älskar jag, kan det fungera? Det vore kul med ett inlägg om feng shui + grått! 🙂

 2. Grått är färgen för mig.
  Kan dock inte säga till maken att jag vill ha grått i vardagsrummet än… Det var INTE längesen vi renoverade det rummet…;)
  Men i övrigt har vi grått och det är så sobert o elegant!
  När sovrummen ska göras om ska väggarna vara grå… Å sså drömmer jag om en WIC som kan byggas bakom sängen där vi har ”kattvindar” som man kan slå ut… Det finns alltid planer 😉
  Ha de fint!
  Kram Anna

 3. Hej! Först ett tack för alla inspirerande inlägg! Du är så säker i din stil!
  Men har en fråga.. Du skriver mycket om ”ton i ton”. Vad exakt menas med det? Vad är skillnad på ton, färg, nyans, kulör? Hur vet man att något är ton i ton? Går det att utläsa utifrån ncs-koden?

 4. Tack för en supertrevlig och inspirerande blogg! Vi ska snart flytta in i vårt nya hus och på golvet är genomgående terracottafärgat klinker. Vackert tycker vi men svårt att hitta inspirationsbilder med det golvet då det inte verkar så vanligt just nu. Skulle du välja grått eller vitt på väggarna? Kall eller varm ton? Tips på färgkod? Vore toppen med lite experttips ☺️ Bästa hälsningar Kristin

 5. Grå väggar är toppen. Har ljusgrå väggar i vardagsrummet och mörkgrå i mina två hallar.Lyfter fram allt som sitter på väggarna och fungerar ihop med alla andra färger och material.

 6. Tack för fin inspiration och mycket tänkvärt. Det är alltid så trevligt att läsa din blogg 🙂
  Står i valet o kvalet att välja mellan detta: Vita väggar och grå dörrar. Eller vita väggar och svarta dörrar. Eller grå väggar och svarta dörrar. Något jag tycker är vackert är mässingsknoppar, istället för handtag. Men det kanske är opraktiskt och svårt att få tag på? Haha, hur ska jag kunna komma till ett beslut? ☺️

 7. Hej, jag måste fråga dig!! Första bilden,
  Sååå snyggt. Men om man har mörkare golv typ mörkbrunt. Vad tror du om sådana väggar då? Blev så sugen på att måla om våran hall men är osäker på om det går ihop med våra mörka golv.

  Tack för en bra blogg med fin inspiration! Kram

 8. Jättebra tips! Ska snart flytta in i ett nyproducerat hus och ska välja färg på väggarna. Vi kommer att ha en ljusgrått kök, vilken färg skulle du rekommendera på väggarna i vardagsrummet då? Det är ganska öppen planlösning så där köket slutar tar vardagsrumsväggen vid. Vi hade tänkt grått i vardagsrummet också men det kanske blir för mycket grått då? Vad tror en expert som du?

 9. Hej! Den grå väggen som är ”flammig” på bild nr tre är helt magiskt fin!!! Är det en tapet eller är det en målad vägg? Vilken tapet/färg har man använt sig av? Vore jättetacksam för svar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..