ANNONS

Helgens Feng Shui tips

/

Då var det dags igen! Fredag och det innebär Feng Shui tips mina vänner! Det är så roligt att det uppskattas. Det är nämligen mina mest lästa inlägg! Så jag vet att det finns ett stort intresse.

Idag tänkte jag ta upp det här med färg på väggarna. Ni är många som undrar över energierna i rummet. Generellt kan man säga att vita ljusa färger ger mer energi till ett rum än mörka. Blanka ytor ger också mer energi än en matt. Och ett ljust golv skapar mer rörelse i rummet än ett mörkt.

I våra svenska hem använder vi oss ofta av vit färg på väggarna, vi har stora fönster och få textilier. Detta innebär att vi får ett för stort energiflöde i rummet, vilket gör det omysigt och vi får svårigheter att koppla av i dessa flöden (se ovan).

Så våga bromsa energierna med dovare ton på väggarna, eller om du ska måla ljusa toner, varför inte använda en matthet som känns lugnande. Jotun har precis lanserat en ny färg Jotun Lady Minerals, en färdigblandad kalkfärg där resultatet blir matt, mjukt och varmt. Kulörerna är fina, trygga och välbekanta nyanser som är vackra på väggar. Ytan är tidsenligt matt och lägger grunden för ett rått, industriellt och tidlöst uttryck.

Om du fortfarande vill ha vita väggar? Välj då gardiner i dina fönster och mattor på golven. Detta gör underverk för energiflödet.

Eller varför inte välja ett mörkare golv? Det bromsar också energierna i rummet (undvik att lägga kritvita mattor, som gör att du mister effekten och som inte är till fördel rent estetiskt).

Har du istället en källare, eller ett rum med lågt till tak och få fönster. Jobba med väggfärger som är ljusa, tapeter med mönster som strävar uppåt och som gör snabbar på energierna i rummet.

Visste du förresten att varma färger förminskar och kalla förstorar!

Önskar er en fin fredag och en trevlig helg! På söndag blir det mattskola här på bloggen. Men vi ses ju redan imorgon!

Kram Jannice

Bilder: Pinterest

11
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00