Dagarna i Stockholm – en resumé

Stockholm innehöll både jobb som pressevent, lanseringar, jobbmiddagar och galor. Iittala släppte sin nya kollektion i samarbete med Iden japanska modeskaparen Issey Miyake, som gjort sig känd för sina tekniskt avancerade och innovativa klädkollektioner. I kollektionen, som bland annat innehåller kuddar, tygservetter, tabletter, skålar, muggar, assietter och glasunderlägg i textil, låter de det japanska möta det finska – och det blir tydligt att de två designtraditionerna har en hel del gemensamt. Båda präglas av enkelhet, avskalade former och en strävan efter det tidlösa. Färgskalan är mild och präglas av vita, rosa och grå kulörer. Designprocessen har pågått under 4 år mellan Harri Koskinen och Issey Miyake. Vackert och nytänkande tycker jag.Vi fick se nyheter från Smaller Objects med Claesson Koivisto Rune. Nyheterna presenterades på Nobis under en magiskt god lunch. Design House Stockholm visade upp sina produkter i sviten uppe på Nobis hotell. Det blev dock alldeles för trångt för att kunna fota, men den här kudden var något jag fastnade för! Nytänkande, moderna och perfekt sätt att mjuka upp stela moderna soffor och inredningar.

Vi bodde på Berns och njöt av både god mat på asiatiska restaurangen kvällstid, ljuvliga frukostar och vackra lokaler.

Vi lyssnade till Stefan Nilssons Trendföreläsning som var riktigt, riktigt bra. Säger bara, hedonism, jag välkomnar dig med öppna armar. Så underbart att det nu handlar om att njuta. Om förra årets ord var hälsa, är 2016:s njuta.

Skippa kvargen och chiapudding och njut av livets goda. Inred inte som alla andra utan ha en egen idé om ditt hem och vad just du tycker om.

Det nya märket på den svenska himlen. Absolut Art, fick jag mer insikt om när Trendgruppen anordnade en välkomstdrink ”get-togehter” för oss nominerade i söndags kväll. Jag fick möjligheten att samtala med Absolut Arts CEO som var direkt influgen från New York och jag älskar deras idé. De har tagit över i skylten på NK, i ett samarbete med megaduktiga Anders Lervik.

De presenterar ett underbart sätt att hänga tavlor ”hang smart” (en hänganordning där du kan skifta höjden/sidled utan att göra fler hål) på Absolut Art, där finns just det vi länge eftersökt. En mängd personliga tavlor i en prisgrupp från 400 kr till 9000 kr. På ovanstående bild ser ni min favorit och den mååååste bli min!!

Sedan var det dags att göra oss redo för mingel, gala och fest! Ojojoj så trevligt vi hade mamsen och jag. Så här granna blev vi efter styling av bästa Jenny Hjalmarsson Boldsen. Älskar min nya kalla cendré färg på håret som jag gjorde hos Vår Vråå för en vecka sedan. Min klänning är från Julia Fagerholt, skärp Laura Bohinc. Stövletter, Bronx, väska Vintage. Mamma har top och byxor från Gestuz och väska Marc Jacobs. Skor från Gabour. Alla kläder är köpta hos Studio Stilista.

Jag träffade de sköna bönorna och kollegor från Sköna hem, Helena, Helena och Helena. Och så söta Katta. Vi började med Årets Rum gala på Berns för att sedan gå vidare till Elle Decoration Design Awards 2016. Det blev röda mattan fotografering och nervösa timmar innan vi fick veta vem som tagit hem titeln ”Årets Inredningsbloggare”. René är ju bara så grym! Påläst, skärpt och otroligt prooffsig. Hon och Svante på Elle Decoration gjorde ett strålande jobb.

Här sitter mamsen och jag och håller tummarna under prisutdelningen. Ingen har väl missat att det var Frida med bloggen Trendenser, som tog hem priset Årets inredningsbloggare 2016. Men som ni ser vad det inga sura miner här, bara revanschlust, hehe.

Festen varade långt in på småtimmarna. Dock gick vi hem i ”hyffsad” tid för att avlösa världens bästa barnvakt som hade tagit om Celine under kvällen.

Igår inspirerades vi av vad Stockholm stad hade att erbjuda. Vi valde alltså att skippa mässan då vi skulle åka hem på eftermiddagen.

Vi gjorde som alltid besök på Svenskt tenn. Oscar Clothilde. Biblioteksgatan och en kaffe på underbara Wienercaféet. Älskar det! NK inredning och Blomsterkompaniet. Måste alltid gå in där när jag är i Stockholm. Titta bara på denna magiska bukett! Hur vacker? Ett tips nästa gång ni är i huvudstaden eller om ni bor där men inte testat ännu, kan jag rekommendera Mother! Ååå vilken restaurang. Urgod mat, på ett kreativt och nytt sätt. Fin inredning där den gröna färgen är magiskt snygg. Färgnummer ,please någon som vet? Iaf riktigt god mat och Kale Caesar var en hit! Ägaren och entreprenören bakom är ingen mindre än Melker Andersson. Tumme upp!

Bilder: Simplicity

Tack för otroligt trevliga dagar, alla iblandade. Nu är det bara 2 månader kvar, sedan skolas lilla in och jag börjar jobba igen. Dessa Stockhlmsdagar var bra uppvärmning!

Nu ska det packas upp här och pysslas om en liten förkyld dam som tog med sig basilusker hem från Hövvestan.

Kram på er, Jannice