Betydelsen av rätt matta

annelöv carpet vista nr 1

Idag vill jag visa er betydelsen av rätt matta! Den här vackra mattan köpte mamma och pappa från Carpetvista. De ornamenterade formerna i mattan bryter fint av det annars moderna möblerna, färgvalen och dekorationen.

annelöv carpet vista

Att låta alla möbler få plats på mattan ger ett stort och värdigt intryck och möblerna får den plats de förtjänar.

Annelöv före

Så här såg det ut tidigare (ovan). Inget fel på mattan i sig men den är alldeles för liten. Snurrfåtöljen från Eilersen får inte plats och linspallen får inte det utrymme den behöver.

annelöv dagg carpet vista

Den rökfärgade Daggvasen passar fint ihop med mattans stil och mjukar upp det kantiga moderna bordet.

annelöv matta carpet vista

Mattan i närbild! Nu är jag bra sugen på att hitta en sådan här fining i någon vintage ton till vårt allrum!

Önskar er en fin söndag!

Kram Jannice

 

 1. Malin skriver:

  WOOOW vilken otroligt härlig förändring! Rummet fick mycket mer pondus.

 2. Linda skriver:

  Hej!

  Fint! Har en fundering hur nära kan en matta ligga en annan matta? Inser att jag har för små mattor och mycket beror det på att de då skulle komma väldigt nära varandra och därför har jag köpt för små mattor. Vad funkar egentligen? Tack för bra blogg och ha en skön semester!

 3. Emelie skriver:

  Superintressant ämne! Tänkte höra med dig om du även kunde ge lite tips på mattor att ha i sovrummet. Vad man behöver tänka på, storleksmässigt, placering, en eller två mattor etc.
  Tack för en väldigt fin och inspirerande blogg! 🙂

 4. Vilken fin matta och så mycket bättre storlek! Tycker dock det blev lite för mörkt med mattan och möblerna som smälter hop till ett stort svart hål, iaf på första bilden. För liten kontrast mellan mattor och möbler i kombination med för stor kontrast med väggar och tavlor tror jag. Men huvudsaken är att de som bor där är nöjda. 🙂

 5. Sylvia skriver:

  Vad tydligt det blev med vikten av rätt storlek på mattan. Har länge letat efter rätt matta till vardagsrummet , men har inte hittat den än. Eller ingen matta i rätt prisklass iaf. Har två katter här hemma som fortfarande tror att mattorna är deras klösbrädor 😉 Så dyraste mattorna går bort.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..