Fortsättning på gardinskolan

Skärmavbild 2016-03-29 kl. 23.19.40

För den som vill förändra med textilier är gardiner det enklaste sättet att få resultat. Vid fönster, på väggar och som rumsavskiljare styr textilierna ljus, ljud och stämning på ett sätt som ingen annan inredningsdetalj klarar. Gardiner bidrar med skydd mot insyn och reglage för dagsljus. De dämpar ljudet, skänker en mjuk atmosfär till rummet och silar ljuset effektfullt.

Själv använder jag mig av Himlas klassiska linnegardiner som ger en fin dimension, eftersom ljuset strilas genom de olika strukturerna. Detta beror på att sildukens öppna väv är tunn som en gasbinda och skänker ett skirt ljus, medan de lite grövre strukturerna ger mer ett sparsmakat genomsläpp. Jag har placerat en skena i taket och använder mig av veckbandsgardiner som jag sedan satt fingerkrokar i, men det finns ju möjligheter till gardinlängder med öljetthängningar, hissgardiner och vanliga gardiner med knytband.

Vilken man väljer tycker jag beror på vilken stil man har där hemma. Har man en klassisk inredning eller gillar den eleganta hotellstilen, är veckband med fingerkrok att fördra. Även öljetter passar bra in. Knytband ger en mer avspänd och lite lantlig look. Här passar även 1800-tals gardiner med knytband in.

Önskar er en fin onsdag! Jag är på förskolan och inskolning hela veckan med lillan, så det blir inte så mycket plåtat där hemma. Ska försöka hinna med att foto lite imorgon. Gårdagen gick i alla fall kanon och Celine verkar trivas fin, fint!

Kram Jannice

.

 1. Vilken modell av Himlas veckbandsgardiner använder du?

 2. Ebba skriver:

  Jag undrar också om du har tips på var man hittar snygga takskenor. De ikea säljer är dels fula (enl mig) & dessutom sitter inte själva skenan i taket utan går ner en bit från taket.

 3. Liv skriver:

  Hej!
  Jag skulle också uppskatta att höra var du köper dina skenor?
  Trevlig helg!

 4. Malin skriver:

  Suger i mig gardintips eftersom jag tycker det är svårt att pricka rätt! Har utmaningen att ha högt i tak, snedtak och stora fönster i vinkel. Som högst är taket ca 4 m. Vad skulle du sätta för gardin där?

  1. Tunna skira från golv till tak…. i vitt… hur nsyggt som helst. kram jannice

   1. Malin skriver:

    Tack för tips! Nu är jag kanske kocko men hur hänger jag gardiner från tak som lutar? Tänker att de då glider på skenan och åker ner packade i ena änden av skenan :-/

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..