En Feng Shui analys

stadshem

Ljuvlig bild från Stadshem. Här ser man tydligt vikten av vad jordelementet gör i en ljus inredning. De mörkbruna stolarna ger kontrast och ett lugn för ögat. Växtligheten, träelementet, är oerhört viktigt för att skapa välbefinnande. Utan grönska, ingen harmoni! Och så den varma mässingen (eldelementet i färg, metallelementet i material) för att skapa en balanserad helhet. Tänk vilken kallare känsla metallen silver hade gjort i rummet. Detta då de grå väggarna och den vita kulören redan tillhör metallelementet, och behöver kompenseras och värmas upp. Dock gör den grå väggfärgen så mycket mer för känslan i rummet än om väggarna varit vita. Nu ramas det vackra fönstret in av färgen mjukar upp och ger ett ombonat intryck.

Summa summarum, en makalöst snygg och välbalanserad matplats!

Nu packar jag jobbväskan och drar ner till Malmö för att träffa bloggtjejerna Anna, Susann, Daniella och Sofie. Det var hur längesen som helst. Som jag längtat efter att få tjitttjatta med dessa underbara töser. Roligt är det också att jag ska få se Annas nya lägenhet! Tjihoo!

Fin dag till er alla!

Kram Jannice

.

.

  1. Anette skriver:

    Hej, Supersnyggt! Undrar vilken tapet du har på bilden?

    1. Hej! Menar du den på inläggets bild med panel? Det är en målad grå kulör. kram jannice

  2. I.N skriver:

    Snyggt! Jag måste då fråga hur man ska göra för att få in mer värme där inredningen innehåller krom? Jag har ett vardagsrum med vita väggar (mycket snedtak så jag har inte vågat mig på färg på väggarna) där jag har både soffbord och matbord med ben i krom. Soffan är ljusgrå och mattan mörkgrå. Golv och soffbord är i ljusoljad ek. Inga gardiner pga. snedtak bredvid det största fönstret. Jag försöker få in lite värme och färg genom snittblommor, växter och soffkuddar i färg men ändå får jag inte riktigt till det. Vad fattas?

    1. Låter som det fattas jordelement och eld. Kolla in feng shui skolan här och elementen så får du snurr på det. Glöm heller inte växterna! stor kram jannice

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..