ANNONS

Bästa tipsen om du vill inreda med fondvägg

/

fondvägg tips addsimplicity

Visste du att om du ska lyckas med helheten och få ut det bästa av din fondvägg bör du dra ut kulören i rummet! Det är ett av mina tips kring hur du lyckas med din fondvägg för att uppnå bästa resultat. Mer av mina tips kan du läsa om nedan.

Fondvägg – så här gjorde jag

fondvägg tips

Har du som ovan en lila färg på väggen? Låt den komma ut i rummet minst 3 ggr! Här har jag valt att repetera färgen på en kudde, på bordets blommor och på pallens puff. Det kan även vara på en matta, en gardin, en kudde i en fåtölj lite längre fram eller på några tavlor. För att hålla ihop vårt avlånga rum har jag även valt tonen på gardinerna i övriga rummet.

layered matt skola 3

Fondvägg – att tänka på för ett lyckat resultat

° Välj en vägg som står i fokus och som sätter stilen på rummet. Den väggen du först ser när du kliver in i rummet. Extra vackert blir det om du exempelvis ramar in ett fönster med kulören eller tapeten, eller om den får naturligt ljus från ett fönster.

° Undvik att måla en vägg med mycket fönster, dörrar och annat som splittrar upp kulören.

° Lyft färgen från fondväggen i resten av rummet, annars blir den ensam och effekten obetydlig. Så tänk på att repetera kulören eller någon av färgerna på tapeten med mönster, då får du en harmonisk helhet och fondväggen får den uppmärksamhet den förtjänar.

° 3-4 gånger är ett ”lagom” tal att repetera kulören i rummet. Glöm inte att 5 dekorationsprylar, blir en gång om du samlar dem, vilket också blir finast och mindre rörigt.

° Har du en tapet? Välj en eller två av kulörerna på kuddar, blommor etc. Variera gärna efter årstid. Exempel; vintertid lyfter du någon varmare ton så som rostrött el. gult och sommartid de lite svalare tonerna, exempelvis blått el grönt.

° Har du ett avlångt rum, se till så att färgen återkommer ända bort i andra ändan av rummet , så binder du samman ytan och skapar en balans och helhet i din inredning.

Lycka till!

Fin söndag till er alla! Hoppas ni njuter ute av det vackra vädret! Imorgon tänkte jag tala om vikten av utomhusbelysning och lite tips kring det! Vi ses!

Kram Jannice

.

.

15
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00