Weekend i Göteborg med barn – tips på utflyktsmål, hotell och restauranger

göteborg weekend utflyktsmål

Som ni säkert redan vet brukar jag bjuda på lite reseinspiration här på bloggen då och då. Dels för att jag själv inspireras av vackra miljöer, hotell, städer och upplevelser. Och dels för att jag själv uppskattar tips när det kommer till utflyktsmål.

I helgen tog vi med barnen till Göteborg. 2 timmar från Helsingborg och motorväg hela resan gör det till en kanonstad att åka till med barn. Vi checkade in på ett av mina favorithotell mitt i city, Bellora! Vi hade fixat oss citycard som innebär gratis kommunikation och inträden till alla sevärdigheter i stan. Perfekt att inte behöva bry sig om att betala inträden, parkering etc. Att bara åka spårvagn är ju en upplevelse i sig för barnen, plus att det var rabatter i en hel del butiker (inget vi hann med denna gång dock).

weekend göteborg utflyktsmål trädgårdsföreningen

Jag har faktiskt bott i Göteborg i 2 år. Då var jag inte speciellt imponerad av staden, men nu! Ååå vad jag älskar den. Har liksom upptäckt den på nytt. Vackra Trädgårdsföreningen, med sin fina lekpark, mysiga fik och så Palmhuset som fick sig ett besök, där vi också hade turen att få se ett bröllop.  Målet var dock…

weekend göteborg alfons åberg kulturhus

Alfons Åbergs Kulturhus som jag hade fått tips av från en vän! Oj så skoj barnen hade. Allt ifrån lek och bus, sagostund, spel, teater och dans. Här var vi i några timmar, med gofika mellan lekpassen.

weekend göteborg universeum

Universeum bjuder på både djur, natur, akvarium, regnskog, rymden, teknikotek, istiden m.m. Ett fantastiskt ställe för både barn och vuxna som ger både kunskap och lek. Extra plus till restaurangen som var riktigt bra! Oftast brukar liknande ställen ha det si sådär med maten, men här blev såväl vuxna som barn nöjda.

weekend göteborg brasseri lipp restaurang

På kvällen hade vi bokat bord på Nya Brasseri Lipp på Avenyn (10 meter från hotellet, hur bra?). Stället har fått en riktig make over! Med gudagod mat, trevlig personal och fantastisk inredning gör det stället till en hot spot i Göteborg, och ska du dit – se till och boka bord i tid, det är populärt!! Hur magiskt vacker är inte bardisken? Plus för kritor till barnen (och vuxna, hehe) vid bordet.

weekend göteborg brasseri lipp

Denna underbara kulör rost, tror jag vi kommer se en hel del av till hösten. Så vackert tillsammans med övriga färgval på restaurangen. Efter en trevlig middag med extra allt tog vi oss upp till hotellrummet. Laddade skålarna med godis och kollade Eurovison song contest. Alltså hur megabra produktion var det? Hur bra var inte Petra Mede och Måns? Makalöst!! Dock surade jag till ordentligt på slutet.. vilket antiklimax. Urkass låt om ni frågar mig, sedan får det vara hur mycket poltik det vill, men det är musik det tävlas i. Och Norge… vi ska komma ihåg… grr….. *smile*

göteborg weekend bellora hotell

Söndagen började vi med gofrukost. Bellora är känd för sin frukost i stan. Vackert porslin, intimt, med små delikatesser och urgoda brödsorter. Jag var i himmelriket och barnen var också nöjda och fick smaska nutella, hehe…

weekend göteborg utflyktsmål liseberg

Sedan bar det iväg mot Liseberg. Först hade de varnat för regn, men icke då! Perfekt väder, eftersom det var så pass kallt att det inte var mycket till köer och med bra kläder innebar det mycket åktid för pengarna.

weekend göteborg liseberg lisebergsbanan

Charlie fick ju ett glädjande besked när vi kom in! Han var över 110 cm och fick nu åka Lisebergbanan. Ååhh herregud säger jag bara. Vilken kyckling man blivit med åren! Jag skrek så jag trodde jag skulle dö. Haha.. men efter några gånger i Lisebergbanan och flumeride pustade vi ut i farfarsbilar. Barnen körde och mamma och pappa satt bak och kopplade av.

weekend göteborg utflyktsmål liseberg 1

Som gammal marknadsförare gillar jag hur Liseberg uppdaterat sitt varumärke genom att följa sin samtid och ändrat kaninen till en mer modern färg och formspråk. Nu är den gröna färgen mer dämpad och tonerna mer mjuka. Me like! Och det kramades en hel del med de här kaninerna kan jag säga.

weekend göteborg utflyktsmål trädgårdsdagarna liseberg

1 gång om året ( i maj) är det trädgårdsdagarna på Liseberg! Jag hade turen att det var just den helgen vi kom dit. Utställare, vackra arrangemang och växter till salu, var en dröm för en trädgårdsälskar som jag.

weekend göteborg trädgårdsdagarnar på liseberg

Innan vi satte oss i bilen hem mot Helsingborg blev det lite shopping för mamsen. Massa fina växter som ska planteras i veckan.

Vilken helg vi haft! Jag kan varmt rekommendera en helg i Göteborg. Jag har ju båda varit här med mamma, då handlade det mer om shopping. Mina tips hittar du här. Denna gången var det fokus på barnen och familjen och jag kan säga att alla var supernöjda. Trots kallt väder, fick vi ändå uppleva sommarkänsla och semester, då Göteborg stod i full blom, och då upplevelserna avlöste varandra, vilket var både värmande för själ och hjärta!

Hoppas ni gillade mitt resetips!

Kram Jannice

.

.

 1. Åh vilken fin inspirerande sammanfattning och presentation av Göteborg!
  Som fd Gbg-bo blir man minst sagt sugen på att ta en turisthelg med familjen.
  Du tar så fina bilder! (Nyfiken hur du gör) Tack för inspirationen ✨

 2. Amanda skriver:

  Hej hej,
  Måste bara fråga då jag tycker att det är ett helt sjukt sammanträffande…är detta inlägg i samarbete med något företag? 🙂
  Läste på Paula Uribes blogg (paulas.me) och hon och hennes familj har varit i Gbg samma helg som ni, bott på samma hotell, ätit på samma restaurang samt varit på Universeum och Liseberg.
  Är det bara ett helt galet sammanträffande? 😀

  Tack för en underbar blogg! 🙂

 3. Så kul att ha er hos oss, hoppas vi ses snart igen!

 4. Annika skriver:

  Alltid trevligt att åka till Göteborg tycker jag, en av mina favoritstäder. Jag gillar att bo på Pigalle men är lite sugen att testa Bellora också. Och Brasserie Lipp verkar ju ha ändrats sedan jag var där sist, såg att Jenny med matbloggen också besökt det på sin Göteborgstripp.

 5. Barbro skriver:

  Fina Jannice.
  Vilket inlägg, med så många bilder och texter. Verkligen bra jobbat.
  Inspirerande!

  ♥ B.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..