Tips på möbler för balkong och uteplats

När man bor i lägenhet med balkong gäller det att inreda med maxat mys, sittplatser och växtlighet på (oftast) liten yta. Genom att planera balkongen väl, avdela med spaljé, blir det både avdelat, mysigt och funktionellt då man nyttjar ytan även vertikalt. Här kommer lite inspiration till bra pris!

Skärmavbild 2016-06-13 kl. 13.41.27

Alla utemöbler på mina moodboards är från Ikea. Även rullbordet och spaljén. Krukor och lyktor från Granit, där man även kan hitta belysningen.

Skärmavbild 2016-06-13 kl. 13.41.45

Här har jag valt ut en sittmöbel som fungerar både som sol-, middag- och ”läsa-bok”-plats. Kuddar och pläd hittade jag hos Ellos. Här kan man förstås välja den kulör man vill. Jag hade valt något som går ton i ton med huset så att balkongen känns harmonisk. Jag valde grå grön som passar fint med växtligheten och lägenhetshuset denna balkonginspiration är gjort till.

 

Skärmavbild 2016-06-13 kl. 13.42.03

Genom att arbeta med bänkar som sittplatser kan du vara flexibel. Har du det litet? Varför inte använda en av bänkarna längs med väggen för att sedan plocka fram den när du ska sitta och äta vid bordet, eller när ni blir många? Härliga växter och solcellslampor skapar stämning.

Matta, jag säger bara glöm inte mattan på balkonggolvet! Ovanstående på Ikea passar perfekt utomhus och det gör det så mycket mysigare att tassa ut på morgonen med en kopp kaffe i handen och insupa dagen.

Fin tisdag till er och stor kram!

Jannice

.

.

 

LOADING..