ANNONS

Helgens Feng Shui tips – använd motsatsförhållanden när du skapar stilleben

/

skultuna nysilver laura bohinc

Jamen hörrni! Det här var bland det vackraste jag sett!!! Vilken komposition, färger, material och former. Känns i hela hjärtat när något är väl balanserat.

Att jobba med motsatsförhållanden är a och o för att få till ett lyckat stilleben. Tänk först på vilken bas allt vilar mot. Här är det mörkt trä som sakerna står på, och mörkt grått som blir deras bakgrund. Alltså blir det extra vackert med föremål som kontrasteras, så som vitt, nysilver och aluminium.

Den strama maffiga lampan mjukas upp av de oregelbundna formerna i keramiken. Det maskulina formspråket i belysningen balanseras upp av de feminina sprödaformerna i ljuslyktorna från Skultuna i nysilver. En nyhet i samarbete med Laura Bohinc och som kommer i höst, närmare bestämt i september.

Det mörka träet och tyngden i färgen på väggarna lättas upp av de ”lätta” metallerna som känns luftiga och spröda.

En analys av de 5 elementen

Eld – lampan när den är tänd, annars kulören på mässingsfatet ljuslyktorna står på.
Metall – nysilver
Trä – ränderna i mönstret på lampan.
Jord – bordets färg och materialet keramik.
Vatten – den mörkgrå färgen och dekorationen i oregelbundna former.

Alla rätt, välbalanserat, hållbart och magiskt fint! Ja tack till allt säger jag! Alltså lampan i detta utförande! Direkt upp på önskelistan! Jag dör så snygg! Som alla fina lampor är den från Flos, finns att köpa hos Olsson Gerthel.

Önskar er en fin fredag och trevlig helg! Ni som bor i Skåne! Missa inte min loppis imorgon! Ojoj, här har rensats! Välkomna! Vid regn är vi inte i trädgården utan inne hos oss (hjälp), haha…

Kram Jannice

.

.

4
11

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00