Ett dygn på The Lodge Resort – tips på utflyktsmål

I veckan tog jag med maken på ett dygn till The Lodge Resort här i Skåne närmare bestämt i Romelåsen vid Genarp. Jag gav det till honom i födelsedagspresent i maj och nu kom det så härligt lägligt. Man behöver inte åka så långt bort och behöver inte vara borta så länge för att fylla på energierna. Bara komma iväg, koppla av, äta gott och njuta av samtal utan att bli avbruten eller serva någon annan.

När vi kom började vi med bubbel och härlig tapasbuffé med med magisk utsikt. Det hade precis regnat, och var så där härligt tyst, still och ljummet som det kan bli en sommardag efter ett åskregn.

Rummet vi checkade in i (sviten) är ju så galet vackert att man baxnar. Jag har bott här en gång tidigare, då med Celine faktiskt, under en konferens. Med härliga produkter från L:A Bruket och med det skönaste badkaret i mitten av rummet. Dagen till ära tog jag min nya väska från Chamois. Kommer bli en säker trotjänare i sommaren. Både till stranden och små weekends.

I rummet sover man som på en veranda med denna utsikt runt om. Vilken tystnad. Tänk vad naturen gör för själen. Yin, när det är som bäst. Öppna landskap… där tänkarna får sväva fritt. Efter lite skumpa på rummet var det dags för spa. Bubbelpool, bastu och sköna produkter på både kropp i hår.

Överallt går inredning i Hampton stil.

På kvällen (varje tisdag och onsdag i juli) är det grillbuffé ute på terrassen och duktiga Angelica Alm (känd från så ska det låta) spelade och sjöng. Så underbart vackert och vilken kväll vi fick. Satt ute, lyssnade och önskade musik, åt och drack gott. Det lever vi på länge.

Jag vaknade av solens strålar vid soluppgång och var bara tvungen att knäppa en bild innan jag somnade om. Efter en god natts sömn var det dags för ljuvlig frukost. För mig att åka och hämta barnen hos mormor och morfar och för maken att åka till jobbet (han har inte semester än).

Japp, ett helt underbart dygn som gjorde gott för såväl själ som kärleken. Det är så många gånger man säger att vi borde… men att det aldrig blir av. Mitt tips är att bara boka och gör’t… rätt tid kommer aldrig, men det blir det. Om man väljer bara en enkel middag på tu man hand, en cykeltur eller övernattning spelar ingen roll, det viktigaste är att man gör det.

Kram på er och fin söndag! Här går det i stillsam lunk. Nyss kom en skur och vädret är inte direkt somrigt. Vi får se vad vi hittar på.

Jannice