Feng Shui skola – bakgrund

Vad som gör livet gott har intresserat människan i alla tider. Idag letar människor mer än någonsin efter sätt att må bra, som en motvikt till all teknologi och stress som vi utsätts för. Vad man kanske inte tänker på är att börja från basen, hemmet, där grunden till vårt välmående ligger. Våra hem är en spegelbild av oss själva, så om våra hem lider, gör vi det också, själsligt och känslomässigt. Så trivs du med din spegelbild? Har du det hem som du önskar? Har du den ordning omkring dig som du behöver får att kunna leva enkelt, och värdesätter du de saker du omger dig med? Feng Shui är så mycket mer än bara möbler och tillhörigheter, det är ett sätt att tänka och leva.

Många tror att man måste slänga ut allt man äger och har för att sedan börja om från början. Det behöver man inte alls göra. Inget är vackrare än ett hem som speglas av personlighet och känsla. Dina föremål omkring dig påminner om dig, din existens, vart du är på väg och dina drömmar.

UPPGIFT: I nästa del av Feng Shui skolan kommer vi börja med det första verktyget som du kan använda dig av för att förbättra ditt hem. Så till nästa gång tänk över dina behov och se över ditt boende. Vad står du i livet? Vad behöver ni för ytor? Rum? Energi? Trygghet? Avkoppling? Är det någonstans ni inte trivs i huset eller lägenheten?

Allt har ett naturligt samband. Feng Shui handlar om att skapa ett så harmoniskt hem utifrån dina behov och önskemål. Vad är dina?

”Ett hem ska leva med oss. Det ska spegla oss nu och vart vi är på väg, inte vem vi har varit!”

Missade du lektion nr 1, kan du läsa ikapp den här.

Önskar er en fin dag!

Kramar Jannice

.

.