ANNONS

Inredningstips – soffbord

/

blogg rund soffa runt bord

Jag får många frågor kring det här med soffbord. När det kommer till soffor som är svängda som ovan (det finns ju exempelvis den populära Howardsoffan) tycker jag det är viktigt att följa den mjuka formen. Alltså ett runt bord, njurformat. Det hade känts konstigt med ett kvadratiskt kantigt bord här.

kantig soffa avlångt soffbord

Däremot om soffan är rak, gärna mitt emot varandra eller i L-form, tycker jag att man ska välja soffbord som är proportionerligt med soffans längd. Bordet får inte vara längre än soffan, inte heller lika långt. Det ska vara som ovanstående bild, en bit kortare. Om man placerar sofforna i L-form, se till att helheten blir en kvadrat, och sofforna och bordet har lika långt ifrån varandra. ca 40-50 cm mellan bord och soffa, runt om. Jag kan också tycka att det blir bättre symmetri om bordet är rektangulärt än runt om du har två soffor.

Det var dagens inredningstips! Nu ska det fixas massäck här och barnen och jag ska snart på fotbolls- och simskola. Idag skiner solen igen! Jihaa!

Fin dag till er alla!

Kram Jannice

Bilder: Pinterest

.

.

6
6

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00