Inredningstips – soffbord

blogg rund soffa runt bord

Jag får många frågor kring det här med soffbord. När det kommer till soffor som är svängda som ovan (det finns ju exempelvis den populära Howardsoffan) tycker jag det är viktigt att följa den mjuka formen. Alltså ett runt bord, njurformat. Det hade känts konstigt med ett kvadratiskt kantigt bord här.

kantig soffa avlångt soffbord

Däremot om soffan är rak, gärna mitt emot varandra eller i L-form, tycker jag att man ska välja soffbord som är proportionerligt med soffans längd. Bordet får inte vara längre än soffan, inte heller lika långt. Det ska vara som ovanstående bild, en bit kortare. Om man placerar sofforna i L-form, se till att helheten blir en kvadrat, och sofforna och bordet har lika långt ifrån varandra. ca 40-50 cm mellan bord och soffa, runt om. Jag kan också tycka att det blir bättre symmetri om bordet är rektangulärt än runt om du har två soffor.

Det var dagens inredningstips! Nu ska det fixas massäck här och barnen och jag ska snart på fotbolls- och simskola. Idag skiner solen igen! Jihaa!

Fin dag till er alla!

Kram Jannice

Bilder: Pinterest

.

.

 

 1. Sara skriver:

  Hej!
  Har du någon aning om vart jag kan hitta det svarta runda bordet?? Den är ju helt perfekt! Tack 😀

  1. tyvärr inte. tror slettvoll har ett liknande…kolla där!

 2. Bra inlägg!
  Det där med höjden på soffbord hat jag funderat mycket på. Varför är de flesta soffbord så otroligt låga? Många bord som jag sett är i jämnhöjd med sitsen på soffan, om inte ännu lägre. Inte nog med att det inte är snyggt (vilket ju faktiskt bara är mitt egna subjektiva tyckande) så är det ju väldigt opraktiskt och oergonomiskt. Det har blivit då att vi äter rätt många måltider i soffan vid vårt soffbord och det är vi nog inte helt ensamma om. Fy att sitta med tallriken så lågt som vissa soffbord! Men de säljs ju vidare så många måste ju gilla höjden. 😉 själv är jag väldigt glad att vi har ett väldigt högt soffbord. Snyggt som tusan är det och passar grymt till sällskapsspel, ost- och charktallriksmys, söndagspizza och för småbarnen att lära sig att gå längst. 🙂

  1. håller med. jag skulle inte kunna ha ett lågt. vi äter och har mycket glädje av att kunna sitta bra. kram jannice

 3. Emely skriver:

  Har länge tänkt på det där med soffbord. Nu har vi köpt ett så det får vara men det är inte helt lätt hur man ska tänka. Och sedan mattan under! Just nu har jag en vanlig rak soffan (inte så stor) sen ett relativt stort fyrkantigt bord (inte längre än soffan) och en fyrkantig, mer rektangulär, matta. Kanske man borde köra en rund matta för att bryta av allt det kantiga? Mycket annat i rummet är kantigt: fyrkantigt eller rektangulärt. Så många funderingar på saker, inte ska det vara lätt 🙂

  1. Nej ingen rund matta. Mjuka upp med material, eller en rejäl rund maffig vas på bordet. växter och härliga kuddar i mjuka material. Runda mattor under soffgrupper blir sällan bra. lycka till. kram jannice

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..