Feng Shui skola 7 – inredningstips till hallen

HALLEN

Nu har vi gått igenom grunderna i Feng Shui och jag tänkte vidare gå igenom de olika rummen i huset. Vi börjar med entrén och hallen som enligt Feng Shui är den absolut viktigaste platsen i ett hem. Det är det sista du ser när du lämnar ditt hus och det första du möter när du kommer hem. Satsa därför alltid på NR 1; dold förvaring!! En halls syfte är att förvara skor, jackor, vantar, mössor, nycklar…. ja en massa saker som alla ger en massa olika intryck. Håll det därför lugnt genom stängda skåp, draperier och korgar. Har du utrymme, försök att skapa en plats som du kan pryda med färska blommor och ett doftljus. Alltid lika trevligt att komma hem till och en extra välkomnande känsla till gästerna när du bjuder till fest. Hittade ett bra tips på ”årstidsbord” som jag kallar det på Åhléns. Fungerar så väl i hall som vardagsrum och sovrum elegant och fyller funktionen till ett bra pris. Mindre varianter finns exempelvis på Ikea och Mio.

Det är i hallen energierna kommer in i huset, så se därför till att bevara dem på bästa sätt och se till att de ”vandrar” vidare in i huset/lägenheten. I bilden ovan tycker jag man lyckats exemplariskt. Vackert med Sandbergtapeten mot allt det vita. (Hallen är för övrigt en bra plats att börja med tapet eller våga sig på en färg om man inte är van. Här stannar man inte så länge och tröttnar därför inte så fort på inredningen).  Den svarta dolda förvaringen ger lugn åt platsen. Golvbrädernas horisontella riktning breddar känslan i hallen och hindrar energierna att rusa in så fort, än om de legat längsgående.

Blommorna i den underbara kontrastfärgen cerise till de gröna bladen i tapeten är pricken över i. Jättefint!

Ta nu tag i hallen kära vänner om ni inte gjort det innan. Som sagt, ska man börja någonstans, är det här. Entrén står för livsväg och karriär enligt Feng Shui, att arbeta med vattenelement som, svart, asymmetriska former, glas och ”vatten” här är extra gynnsamt. Och glöm INTE den dolda förvaringen. Lycka till!

Önskar er en fin fredag och trevlig helg!

Kram Jannice

.

.