5 bästa och enklaste tipsen – så bäddar du snyggt!

Jag får en hel del frågor kring hur man bäddar snyggt, så här har jag satt samman mina 5 bästa och enklaste tips på hur du får ett snyggt bäddat sovrum.

1. Dubbeltäcke

tips på hur du bäddar vackert

Det är både mysigare, lyxigare och snyggare att ha ett stort täcke än två. Så funderar du på vilket du ska ta, välj ett! Det blir lättare att bädda, utan fula skarvar och enligt Feng Shui omsluter det tvåsamheten och gynnar kärleken.

2. Överkast vid fotändan

bäddning överkast

Ett överkast som inte går över hela sängen utan endast upp till ca 1/3 del av sängen ger en inbjudande och lyxig känsla.

sovrum feng shui bäddning

Avsluta gärna en prydlig sträckt överkast vid fotändan med en nonchalant slängd pläd. Kan vara det svåraste som finns att få till snyggt, hehe…

3. Sänggavel

bedding master

Att ha en rejäl sänggavel gör det alltid snyggare att bädda mot plus att det känns värdigt att ha något skönt att luta huvudet mot när man läser. En sänggavel mjukar också upp med sin textil och tyget kan förändra rummet på ett ögonblick.

4. Prydnadskuddar

Det finns två sätt att bädda på, använda sig av jämnt eller ojämnt antal kuddar.

Jämnt antal

bäddning 6

Att ha jämna antal ger ett ordnat intryck. Det finaste här tycker jag är att antingen ha två rejäla kuddar 50×90, längst bak och att sedan jobba vidare med två 50×60 sovkuddar framför dem, eller fler om man vill det (se ovan).

sovrum-ipad-duntäcke (1)

Eller så har man två 50×60 kuddar som man lägger på höjden på varandra. Det ger ett mer strikt intryck och skapar en välstädad hotellkänsla.

Ojämnt antal

Make-a-perfect-bed-6

Väljer man istället att jobba med ett ojämnt antal på kuddarna är det fint att börja med 50×90 kuddar längst bak, och att sedan jobba sig framåt med ”sovkudden” och kanske dekorationskudde efter det och att avsluta i mitten (sammanföra sidorna) med en kudde av annan form, rund eller avlång, eller varför inte en kudde med ett kul mönster? Fler kuddar, men också lite mer inbjudande och lyxig känsla.

5. Rama in sängdelen med en matta

bäddning matta

Slutligen, jag har sagt det förut och säger det igen. Det skapar en inramad effekt och ger en härlig pampig känsla om du har en matta under sängen. Antingen har du en matta som börjar 1/3 del in under sängen, eller varför inte under hela? Då blir det skönt att sätta ner fossingarna på något mjukt när du ska stiga upp en kylig höstmorgon.

Lycka till med bäddandet!

Kram Jannice

.

.

 1. Sandra skriver:

  Tack för kul och bra inlägg!

  Vill gärna bädda med två större kuddar bakom fyra 50*60, problemet är att vi har en 160cm säng så 50*90 hamnar ju utanför sängen. Vad kan jag ha för mått istället för att kunna ha två större längst bak? De hotell kuddar jag hittat är alltid 90cm.

  1. 80 breda finns! Det har jag också hemma, tror det är Hemtex som har dem. kram

 2. Anna skriver:

  Hej!
  Tack för jättebra inlägg! så bra tips!
  jag har lite funderingar kring hur man får till att täcket ”hänger” över såpass mycket på båda sidorna av sängen. Vi har en 160 säng och på ikea och dylikt går det ju oftast att köpa täcken som antingen är 150×200 cm stora (dvs täcker inte hela sängen) eller 240×220. Här tänker jag då att man får ta 240 om man ska få den effekten att täcket hänger över lite på sidorna. Men det känns också väldigt stort.
  Har du några tips angående detta och vilken storlek man skulle satsa på?
  Tack!!

 3. Åh var är kudden med B ifrån?? <3

 4. Rebecca skriver:

  Hej,
  Det är fina tips och jag ska oxå försöka låta bäddningen kännas mer välgjord. 🙂 Men jag har undrat över en sak: Jag är en sådan person som inte vill att de sängkläder man sover i; huvudkudde och påslakan t.ex. ska synas. Det känns liksom lite privat för mig och poängen för mig med att bädda med överkast m.m. är att ”gömma” detta. Men då tycker jag det är svårare att få det fint. Hur gör jag när jag ska dölja de fyra sovkuddarna och täcke, men på ett snyggt sätt? Det vill ju bli som en ”kulle” där sovkuddarna ligger. 😉 Har du någon idé? Jag har hittills inte lyckats komma på ngt bra sätt, så vore tacksam för förslag. 🙂 Hoppas du har möjlighet att ge något tips. 🙂 Stort tack på förhand!
  Kram på dig och tack för en givande blogg!

  1. Förstår vad du menar. Då är det enda sättet att lägga kuddar i en hög i mitten av sängen… det kan bli fint! lycka till. 3 eller 5 kuddar blir bäst.

   1. Rebecca skriver:

    Hej igen,
    Tusen tack för tipset! Det ska jag prova! 🙂 🙂
    Kram igen

 5. Emmy skriver:

  Hej, undrar om du vet någon hemsida med 150cm sänggavlar eller något tips på hur jag kan göra en själv 🙂

  Köpte nyss en grå 150cm säng på funiturebox.se

  Mycket bra tips!

  Mvh

  1. Gör en själv med mdf , täcke , tyg och häftpistol 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..