Min fredagsbukett får bli en uteväxt…

Fredagsbuketten består av en uteväxt. Detta Fjäderborstgräs är min favorit så här års. Löööve it! Yvig, busig och elegant på samma gång. Bilden togs på blomstermässan som jag besökte i onsdags. Blomsterfrämjandet hade en instatävling där som alltid svenskodlat står i fokus.

När jag ändå är inne på blommor!

Lite input från mässan.

Mer smutsiga färger på rosorna åt folket. Kolla bara in den aprikospuderfärgade varianten i bilden längst upp till höger. Makalöst vacker. Hittade en så kul växt som jag tyvärr inte fick namnet på. Men den ser ut som sonens plusplus, hihi.

Nedan till vänster. Denna gröna skönhet heter Liptinella och är räddningen för alla oss som hatar rensa ogräs. Marktäckare och klarar upp till zon 3 och växer så tätt att inget kommer igenom. Hör jag succé?

Vi pratade med svenska odlare som verkligen lever för att göra blommor av så god kvalitet som möjligt. Pelargoner, hur många gånger har man inte köpt för hårt drivna varianter som varken växer eller blommor? Denna skönhet heter Karna och är den vackraste vita Pelargon jag sett. Odlad från stickling till kruka, med hållbarthetsfokus och omtanke! Aldrig mer ska jag köpa något annat.

Önskar er en fin start på fredagen. Kikar in här snart igen med Feng Shui skolan och idag ger jag ut mina bästa verktyg för att skapa ett harmoniskt sovrum.

Kram Jannice

.

.