ANNONS

En sammanfattning av Formex hösten 2016

/

Blogg hotell henriette

Älskar den här bilden från Hotell Henriette i Paris. Den sammanfattar ganska bra Formexmässan sett i mina ögon (kanske lite mer bohemiskt avslappnat än elegant som på bilden) Vi ser mörkare toner, fortfarande är det MYCKET blått, men också en massa vinrött och rostrött! Trodde jag skulle se mer smaragdgrönt, det finns grönt, men lite försiktigt, kommer nog till våren ihop med rosa. 

Grått är fortfarande basfärger nummer 1. Tapeter och mönster på väggarna. Sammet och linne är stort! Artdecokänsla. Kläddstil. Samtidigt som jag fortfarande såg mycket plywood (!?) och ljust trä till mörkare kulörer. Personlig inredning står i fokus. Nu vill vi inte längre ha vasen som alla har, utan tittar på auktionssidor för att hitta det som INGEN annan har. Vi ser fortfarande mässing som metall, även om silver börjar återta tronen när det gäller metallen vi dekorerar med.

Kollage från mässan! Ceannis, Catcooee och designhouse Stockholm prickade in färgerna för årets stora trend, vinrött och blått! Liksom Himla med sitt samarbete med Sköna hem (se nedan), med inspiration från den engelska skolslipsen! Jag tror kollektionen kommer nå en liten annan mer maskulin publik och  den är även vacker att kombinera till tidigare sommarkollektion för att enkelt murra till inredningen till hösten. 

Dags att sätta sig på flyget tillbaka hem till Skåne!  Glöm nu inte att kika in på min Instagram @addsimplicity där det är både videos och bilder från dagen. Exempelvis en superförelösning av min kollega Maria Soxbo och bilder på Jimmy Schönnings nya kollektion och varumärke Jimsch.

Ett besök hos tjejerna som jag hyr kontor av, Dekohem. Vad gör man inte för att få till den rätta bilden?! Haha! 

Med storblommig tapet, blått, naket och en Formidabel nominerad Anna Elzer Oscarson säger jag over and out från Formex hösten 2016.

Kram Jannice

.

.

1
13

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00