Feng Shui skola 10 – så skapar du ett trivsamt och inbjudande badrum

badrum feng shui 3

Badrum

Idag tänkte jag ta upp verktygen för att skapa ett trivsamt och inbjudande badrum här på Feng Shui skolan. Badrummet som vi ofta glömmer bort när det gäller små stilleben, dekoration och annat som förhöjer stämningen om morgnar och kvällar. För det är ju faktiskt här vi slutar och börjar vår dag,  så se till att göra det på bästa möjliga sätt.

.

Lär dig inreda med feng shui

 • Följ med hem till Jannice Wistrand, feng shui-expert och Årets inredningsbloggare!
 • I en unik onlinekurs lär hon dig allt om hur du skapar harmoni, balans och energi i ditt hem enligt den 3000 år gamla läran
 • 30 avsnitt för alla dina rum om chi, kraftposition, de fem elementen, färglära, yin & yang och mycket mer!
 • Och: Visste du att feng shui fungerar på alla inredningsstilar? Det är ett tänk som alla kan använda i sitt hem, oavsett tycke och smak!

JAG VILL VARA MED!

 .

.

 1. Sofia skriver:

  Hej Jannice!
  Vad inspirerad jag blir av dina tips och dem fina bilderna du lägger upp!
  Vi ska bygga nytt och i ena badrummet tänkte vi ”våga lite mer” med mönstrat klinker till vita väggar och svart kommod/skåp. Har kollat på grå/blå/vitt Marrakech till golvet, vad för mönstrat klinker (färg) har du som tips?

  1. Beror helt på vilken stil ni har? Har ni lite lantligt kan marrakech vara fint. Annars något mer mönstrat som koivisto rune har gjort eller oktagonmönster? Lycka till!

 2. Om man har ett badrum utan fönster – ja de är vanligare än man kan tro om man läser inredningsreportage – så MÅSTE man ha starka lampor. Annars ser man varken vad man gör eller hur man ser ut eller hittar tvålen när man duschar…

 3. Hej! Min särbos hus är relativt nybyggt (2007) och badrummet på övervåningen har han gjort själv. Alltså ingenting man har lust att riva upp i första taget. Det är fint gjort, men tyvärr är allt kakel svart (eller kanske mörkt granitgrått, men upplevs svart) både på väggar och golv. Dessutom har han turkos accentfärg på mattor och handdukar och ljus. Där är ett fristående badkar, en duschkabin, dubbelhandfat, toalettstol, en svart ganska hög hylla som står på golvet samt två låga fönster där snedtaket slutar.

  Jag vantrivs verkligen i det badrummet och använder alltid det på bottenvåningen istället, som känns betydligt mer balanserat och lugnt även om det inte alls är lika stylish… Hur gör vi för att bättra på energin i det svarta badrummet utan att behöva byta ut allt?

  1. Hej! Jag tycker den turkosa är det första som ska bort. Jobba med vita fina hotellbadlakan, bruna LA bruket produkter, mörkbruna härliga korgar och mycket gröna växter ! Det kommer bli superfint!!! kram och lycka till! Jannice

 4. maria skriver:

  Hej! Vi ska flytta in i en ny lägenhet, golvet är svart klinker, väggarna vitt kakel, ska jag ha matt eller blankt vitt kakel på väggarna för och nackdelar.

  1. Blankt hade jag haft. Energierna lugnas av matt men ett badrum känns alltid renare och fräschare med blankt. Lägg en matta på golvet för att mjuka upp. kram jannice

 5. Underbara bilder!

  Jag har en fråga. Jag har alldeles nyligen flyttat till ett hus där det stora badrummet har blått kakel, golvet är blått och väggarna har vitt kakel med en bård av de blå kakelplattorna. Väldigt mycket 90-tal, kanske början 2000…?

  Jag har tyvärr inte råd att kakla om, vad kan jag göra….? Inredningen är dessutom i bok….suck. Det är ett stort badrum med stort hörnbadkar, men det känns – precis som du skriver – oroligt med allt det blå. Hur kan jag lugna ner det?

  Kram Jennica

  1. Hej!

   Jag hade jobbat med mer bruna jordfärger som dämpar vattenelementet, beiga handdukar (som också gör att det blå känns mindre) går det inte att måla björken vit, för att få in metallelementet hade gjort en hel del till rummet, för björk är åt det gula hållet och gör det blå blåare.. så in med mycket vitt, och beige… får du det björken målad i vitt hade jag valt vita handdukar och mörkrbruna korgara istället.

   kramar och lycka till. jannice

  1. Lotta skriver:

   Å vilken bra fråga, jag har samma problem. Badrum ca: 10 år gammalt så vi får lov att behålla det ett tag till men det är tyvärr mycket blått. Så jag undrar också hur man enklast lugnar ner? Tack för all insperation i denna blogg, den är helt fantastisk!!

  1. gäst skriver:

   jag läste precis ett annat inlägg ikväll om en familj som målat sitt kakel i badrummet med någon våtrumsfärg! så kolla på det 🙂

   1. Ja det går!! Kolla in det som sagt kram jannice

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..