Feng Shui Skola 12 – att tänka på när det gäller trappor i inredningen

När man inreder med trappor är det viktigt att tänka på hur energierna flödar i huset. Den grundläggande tanken är att energierna ska behållas i huset så länge som möjligt, att de ska vandra upp och ner mellan våningarna. Inte för fort, och inte får långsamt.

Tänk på att exempelvis en spiraltrappa som ovan ger rusande energier nedåt.

Det kan man nästan känna när man går ner i en sådan. Ett litet plus är dock om trappstegen skulle vara i trä, då blir känslan lugnare och energierna bromsas. I en vit trappa, flödar energierna snabbare.

En snygg, läcker trappa, men kanske inte något för en barnfamilj. Träslaget gör dock att den otryggheten man känner pga avsaknad av räcke och täckta steg, kompenseras något, då det här jordar med sin dova ton.

Ytterligare en snygg modern trappa. Med räcke och plexiglas för tryggheten.

Ett tips är att inte placera tavlor i fallande höjd, det ökar energiernas hastighet. Sätt tavlorna på en rak linje istället, vilket lugnar intrycket. Om du ändå skulle vilja hänga tavlorna i trapplinje. Häng då översta tavlan lägre i förhållande till trappsteget än den nedersta. Inte så tripp trapp trull, utan mer utplanat.

En regel att tänka är att chi (energierna) flyter ner för trappan som vatten i ett vattenfall, så det optimala är täckta steg, som både är tryggare och som lugnar känslan i rummet med sitt sköna flow. Här är en trappa från min kollega Drömhus.

Bild: Gabriella Dahlman

Även den här trappan hemma hos Ingegerd Råhman ger en trygg och harmonisk känsla. Den gamla stentrappan känns stabil och med sitt jordande intryck ger den lugn.

Det var lite kort om trappor det. Nästa vecka hade jag tänkt ta upp fenomenet speglar i inredningen.

Fin fredag och trevlig helg på er!

Kram Jannice

.

.