Filosofiska tankar och tillbakablick över en kopp kaffe

I veckan fick jag budat nytt kaffe hem till dörren. Som bloggare får man en del varuprover hemskickat och det ska jag inte sticka under stolen med och det är långt ifrån allt jag skriver om här. Men det blev då en uppenbarelse för mig om betydelsen av det jag gör. Att människor faktiskt gillar det jag gör och att jag har ett inflytande på människor. Jag har alltid varit frikostig med att dela med mig och hjälpa andra, dels här på bloggen med min kunskap, men också när det kommer till vänner och företagarkollegor. Det finns ju en plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra och dit vill man ju inte… Haha.. Nä, skämt å sido, men mitt nyårslöfte detta år var att också våga ta emot hjälp från andra. Så sagt och gjort! Jag satte på kaffet, köpte kardemummabullar och slog slag i saken. Ringde en nyfunnen vän och numera kollega som hade erbjudit sig att hjälpa mig med ett program som hon behärskar utan problem.

Så när jag satt där och väntade på att Karin skulle dyka upp började jag blicka tillbaka på åren som gått och faktiskt se vad man åstadkommit. Jag började blogga på egen hand och blev sedan kontaktad av självaste Blondinbella för att börja blogga på hennes portal. En tjej som jag ser mycket upp till när det kommer till att driva företag. Kikar in till henne titt som tätt och såg att hon, som jag kokat kaffe från självaste Arvid Nordquist. Småskrattar för mig själv och tänker, att våra vägar möts i cybern över två koppar kaffe.

Allting jag fått vara med om under dessa år har givit mig extremt mycket. Roliga kontakter, resor, utbildningar, mässor, vänner och erfarenheter. Tidningsreportage, intervjuer, tv-uppdrag. Något jag inte kunnat drömma om när jag startade.Jag fortsätter duka medan jag funderar… Dukar med koppar från Annika, en tjej jag delat kontor med, och fått följa med på hennes resa som egenföretagare och som nu ägar sitt egna varumärke. Koppar som jag fått på prov på under hennes produktutvecklande fas. Kaffet i dem som någon skickat för min åsikt och mitt jobb betyder något.

Och snart delar jag denna stund med en vän som för 1 år sedan satt i Schweiz med ett eget företag och ville att vi skulle arbeta ihop, och som idag bor en gata ifrån oss. Älskar mina starka företagarkollegor, att ha dem nära. Som inspirerar och som alltid finns där över en kopp kaffe.

Hur blev dagen då? Som alltid när vi träffas fick jag ny energi och härliga idéer att genomföra. Jag har lär mig ett nytt program som kommer underlätta och förbättra mitt arbete avsevärt. (Och jag som dragit mig för detta i massa år?? och så gick det på en eftermiddag!) Jag har fått ett nytt favoritkaffe på köpet och känner mig så tacksam för att jag för 9 år sedan sa upp mig och vågade lita på mig själv och följa mitt hjärta.

Något jag också bestämde denna dag är att jag ska göra något alldeles extra för några stycken damer i min närhet. Bara för att de ger mig så otroligt mycket dels privat men också för mig som egenföretagare. Jag vill att de ska veta att de faktiskt har en betydande del i min framgång.

Kram Jannice

,

,