Feng Shui Skola 16 – så skapar du vackra stilleben

Stilleben är viktigt i en inredning. Det är det som sätter den personliga stilen och pricken över i, i din inredning. Tanken med ett stilleben är att det ska fungera och ses som ett föremål. När du skapar ett stilleben ska du tänka på följande verktyg när du dekorerar:

• Höjd

• Material

• Färg

• Form

Mixa motsatsförhållanden för att uppnå bästa resultat. Högt mot lågt, rufft mot blankt, kantigt mot runt osv.

Bild: Simplicity

Det finns olika sätt att accessorera ditt stilleben. Här är några varianter:

° Använd en solitärer sak – gärna då stor och maffig° Par – 2 saker – har förmågan attstrukturerar upp° Ojämnt antal. Tänk alltid ojämnt antal som 3 tal 5 tal 3+1, 7.° Grupper – massverkan (skapar personlighet) Samlar du på glasvaser, samla dem på ett ställe, blir mindre plottrigt och ger större effekt till rummet.° Samlingar färg eller form (skapar personlighet), Välj att gruppera din samling efter form eller färg.

Bild: Tine K

Tänk också på hävstångseffekten. Har du något tungt eller mycket på vänster sida, och något som är mindre i antal eller upplevs lättare på höger. Bör krukan som är till höger, få krypa ut mer mot kanten av dekoreringsytan för att skapa balans. Hade man tagit bort böckerna och några av ljusstakarna ovan, hade krukan flyttats in mot mitten istället.

Kram Jannice

.

.