Feng Shui analys – retro – vanliga hem

retro inredning

Jag vet att jag lätt snöar in på vackra lägenheter med högt till tak och stuckatur och sekelskiftskänsla för det är min stil. Men jag ska bli bättre på att ge tips på andra stilar och självklart ”vanliga” takhöjder och hustyper.

För att använda Feng Shuins verktyg för att skapa ett balanserat och harmoniskt hem har INTE med stilen att göra utan hur man binder samman allt. Alla stilar kan uppnå balans i sin inredning.

Som bilden ovan. Den petroleumgröna tonen på väggen som kontrast till den fantastiskt vackra guldgula soffan. Det mörka teakträet i skåpet som kommer igen i puffen och på tavelramarna för att binda ihop platsen. Det mörka träslaget har också egenskapen att den jordar och ger lugn till det ljusa.

Slutligen att flytta ut växtlighet till rummet ger energi och binder samman den grönblåa väggen på samma sätt som det bruna binder ihop helheten. För du vet väl att en fondväggs kulör ALLTID måste flytta ut i rummet för att ge effekt, annars har den ingen betydelse. Nedan ser ni exempel på vilket färgspektra som kan vara fint att använda sig av i detta fall, märk hur vackert den stora växten bär dessa kulörer. Så lägg vikt vid växtvalet. Det gör stor skillnad.

design seeds grönt

Här blir det pannkaksfrukost och sen gymnastik för lillkillen. Och det bästa! Mamma och pappa har bjudit hem oss på söndagsmiddag och det blir kroppkakor! JAG ÄLSKAR DET!! Mums!

Fin söndag till er alla!

Kram Jannice

.

.

  1. Lisa skriver:

    TACK! ? Äntligen kan jag relatera på ”rikt”! Mera! ??????

  2. Hej! Tack för ett bra inlägg! Även om jag också likt dig gillar sekelskiftstilen, fann jag detta inlägg intressant och inspirerade ?
    Kram Evelina

  3. Åsa skriver:

    Så glad jag blir att du har i tankarna att visa vanliga hem. Tycker det är underbara bilder med stora pampiga lägenheter och man får massor av tips där oxå. Älska kroppkakor njut i massor?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..