Feng Shui Skola 18 – glöm inte att inreda de ack så viktiga hörnorna i ditt hem

Sista kapitlet i Feng Shui skolan tänkte jag beröra ämnet hörn i inredningen. Den ack så bortglömda ytan för att skapa en helhet i rummet. Ni vet väl hur tråkigt det är när ett hörn står tomt och mörkt, och vilken skillnad det blir om man placerar en fåtölj, en lampa, eller som här, ett litet bord med vackra ting.

Förklaringen till att det känns bättre är att chi (energierna) i rummet vandrar vidare ut i hörnorna när något placeras där. En lampa,  en mobil som ger en rörelse, en lykta, möbel eller varför inte en växt?!

Allt gör att rummets hörn inkluderas i hela inredningen och gör att det känns mindre kalt, mer ombonat och framförallt större.

Det blir lättare att möblera hörnor om man som här ovan placerat möblerna mitt i rummet. Då blir det naturligt att exempelvis sätta ett vackert vitrinskåp eller skapa en läshörna.

Bilder: Pinterest & Simplicity

En tom hörna kan också bli en vacker förvaring. Charlies wigwam tält lutat mot väggen och våra solhattar på rad, blir både funktionellt, ger en personlighet till rummet och hörnan blir levande.

Det var så långt jag kommit i Feng Shui skolan!  Repetera gärna dessa 18 kapitel från början, då de här verktygen är a och o för att skapa ett balanserat och harmoniskt hem.

Önskar er en fin fredag och trevlig helg! Här lillkillen bjudit in kompisarna till Halloweenfest! Scaaary!

Kram Jannice

.

.