Dagens inredningstips – flytta ut skrivbordet i rummet!

skrivbord-mitt-i-rummet

Att flytt ut skrivbordet en bit ut i rummet, blir både trivsamt och snyggt. Extra bonus att det fungerar som ett vackert stillebenbord och ger trygghet till sittplatserna framför när.

Så här möblerade man ofta förr i tiden och gud så trevligt det är, att sitta här och jobba när resten av familjen sitter i rummet, kaminen tänd och man känner en gemenskap. Skulle du känna dig otrygg av eventuella fönster bakom, kan du jobba med gardiner, högre växter, eller växtlighet utanför som skapar trygghet (det har vi gjort).

Dagens tips alltså, flytt ut skrivbordet i rummet, undvik möblera längs med väggarna och se till och skapa en trygg och trivsam placering där du har överblick över rummet istället för att sitta och titta in i en vägg! Har du som jag en vacker baksida på skrivbordet blir möbeln en helhet till inredningen och skapar ett fint flöde till rummet.

Kram Jannice

.

.

 1. Hej!
  Gillar verkligen den här bloggen. Jag får alltid tips och idéer även fast inte allt passar vårt hem.
  Det är liteför mycket prylar på bordet för min smak. Är lite nyfiken på hur du tänker kring det. Tavelbelysningen är jättefin. Var kommer den ifrån?

  1. Tavelbelysningen är från ikea. Det är tre saker på ena sidan av bordet som jag känner gör skrivbordet inte bara till en plats att arbeta på men också vackert. Ljuset tänder jag när jag sitter och jobbar. bra med en sida av pynt och den andra för jobb 🙂

 2. Åsa skriver:

  Alla har vi olika förutsättningar och så kommer det alltid att vara. Jag älskar Jannices blogg men jag använder mig mycket av tipsen och gör dom till vad som passar vårt hem och givitvis vår ekonomi. Tänk såhär precis som i Så mycket bättre. Dom gör om en låt så att det passar dom och levererar på sitt eget lilla vis, plockar godbitarna.

  Åsa

 3. Carina skriver:

  Jag kan inte heller applicera just detta tips men sådant är livet…
  Kram från Carina

 4. Sofia skriver:

  Vissa av dina ”tips” går endast att genomföra om man har en hög lön och bor i en stor villa/bostadsrätt. Mitt arbetsrum delar jag med sambon, katten, gästsängen, byråer och bokhyllor. Det finns ingen plats för att göra ett arbetsrum a la företagspamp.

  Många av mina vänner har inte ens ett gäst/arbetsrum. Dem arbetar i soffan eller på matbordet.

  1. Helena skriver:

   Sofia, jag blir väldigt förvånad och samtidigt ledsen över kommentarer som din.
   Om det är så att vissa inlägg i Jannices blogg skapar irritation hos dig, varför överhuvutaget besöka sådan blogg? Bättre att besöka bloggar där ALLT är på ditt sätt…
   Jag besöker olika bloggar, och just denna underbara blogg besöker jag dagligen och det är inte alltid alla tips passar min smak, plånbok, eller mitt boede men jag skulle aldrig anklaga Jannice för det:).
   Ha en fortsatt trevlig helg!
   Många kramar till dig Jannice!

  1. Hej Sofia. Att möblera om kostar ingenting. Inte att placera skrivbordet mitt i rummet heller. Det jag vill förmedla är att vi kan tänka outside the box när vi möblerar ibland och inte stirra oss blinda på att möblera längs med väggarna. Ännu viktigare att tänka så när vi har det litet omkring oss. Sedan förstår jag att alla har olika förutsättningar. Det här rummet har på inget vis dyra prylar. Allt är Ikea och Ilva när det kommer till möbler,förutom byrån som är arvegods. Ha en fin dag. Jannice

 5. Men om det ska vara ett skrivbord som det går att jobba på/från så är det väl inte särskilt smart att fylla det med saker som inte hör till jobbandet? Då får man ju inte rum med sina jobbattiraljer…

  1. Hej Nini. Jag har valt att ha prylar på en sida, och då får jag rum med min dator på den andra sidan. mer saker,ev en kamera räcker för mig. Självklart inreder man efter sina förutsättningar. Prylarna jag har valt betyder mkt för mig och gör mitt jobb roligare,och doftljuset sätter stämning. kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..