Pokemon is in da house, bli en poppis förälder och gör mitt Ikea hack av lampan Fado

pokemon-ikea-hack-fado-6

Håll i er nu för det här händer inte ofta på bloggen. Pyssel och ett Ikea hack! Men vill ni bli en meeeegapoppis mamma!? Klart ni vill!  Då kan jag säga att detta är DYI projektet nummer 1 i dessa Pokemon tider, en Pokemonboll som lampa. Charlie önskade sig ett Pokemonrum och då kom jag på en idé! Ett IKEA hack av lampan Fado som jag gärna delar med mig av.

pokemon-ikea-hack-fado

Jag köpte lampan Fado på IKEA för 99 kr. Gick till Panduro och köpte färg (svart och röd behövs) och svart penna för glas, detta då man gärna vill att ljuset ska strila igenom lampan.

pokemon-ikea-hack-fado-1

Sedan tog jag en pappersmugg som jag ritade av den runda ringens yttermått och i den muggens mindre mått (botten), med en målarpenna som är anpassad för glas.

pokemon-ikeahack-fado-2

Sedan tejpade jag runt lampan och ritade av kanten, och därefter var det dags att börja måla.

pokemon-ikea-hack-fado-3

Först det svarta och sedan det röda.

pokemon-ikea-hack-fado-4

Och så här fint blev det!

pokemon-ikea-hack-fado-5

Om pöjken där hemma blev nöjd? Det kan ni tro! Vi passade på att fixa lite nya kuddar och tavlor samt möblera om i hans rum och göra bättre förvaringslösningar, mer om det i ett annat inlägg.

Fortsatt fin måndag till er alla!

Kram Jannice

,

,

 1. Maria skriver:

  Hej! Vilken kul idé med Pokémon lampan. Tänkte göra den till min son. Är färgen oxå för glas eller porslin? Köpte penna för glas men hon i affären rådde mig att ta färg för porslin, men osäker nu när jag läste dina instruktioner. Vad blir bäst? / Maria

 2. Therese skriver:

  Hej, och tack för en superbra blogg. Jag har röstat på dig i Elles tävling! Jag överväger att efter nästan 15 år säga upp mig från mitt trygga men tråkiga statliga jobb och satsa på mitt stora intresse istället: inredning. Undrar om du kan tipsa om någon bra utbildning, det finns ju en uppsjö privata anordnare som utlovar ”certifiering”/”diplomering” etc och det är jättesvårt att veta vad som är seriöst/gångbart/önskvärt att ha med sig. Jag siktar inte på att bli inredningsarkitekt med Konstfack i ryggen, utan tänker mer privata uppdrag, homestyling och ev arbete i butik, tex Mio. Skulle bli väldigt tacksam för lite tips och pepp, så att jag äntligen vågar släppa sargen och följa mina drömmar!😊

 3. Anna S skriver:

  Men vilken toppen idé!
  Tack, detta ska vi göra som ett gemensamt pyssel när sonen har lov fr skolan på fredag.
  En fråga bara, vad är det för sorts färg?
  Tack på förhand! / Anna

 4. Kristin skriver:

  Men en så bra idé! Perfekt till sonen i julklapp!
  Hur blir ljuset? Väldigt rött?
  Vart har du hittar kudden?
  Stort tack för en väldigt fin blogg! Kristin

 5. Vilken härlig idé, måste visa lilleman här hemma! Vilket tips!!! Tack!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..