ANNONS

Så blev NCC:s kontor – inredning av Addsimplicity från grunden

/

ncc-kontor-addsimplicity

Måndag morgon och vi kickar igång den med några bilder från NCC:s kontor här i Helsingborg som jag inrett. Det var ett bra tag sedan det blev klart, men jag kom på att jag glömt och visa er bilder. Så förra veckan var jag och fotade där. Först har vi väntrummet, med möbler från Ilva.

ncc-kontor-addsimplicity-menu

Läckra lampor från Menu. Jag valde att arbeta med koppar som metall, då det känns lagom rufft, passar byggbranschen och de färgval jag gjort.

ncc-kontor-addsimplicity-ko%cc%88k

I köket på nedervåningen (inredde 4 våningar) valde jag att göra tapet av ett av NCC:s stora projekt. Bilden blev läcker fokuspunkt och samlar ihop kulörerna.

ska%cc%88rmavbild-2016-11-24-kl-14-21-56

Varje konferensrum håller olika toner. Tänkt att passa till olika ändamål då jag är övertygad om att vi påverkas av färg och form i vår vardag. Grönt, orange, lila, blått och petroleum är genomgående färgskala på alla våningar.

ncc-kontor-addsimplicity-matsal-lounge

I matsalen på våning två, klädde vi om en gammal röd soffa in petroleumtoner. Tavlorna hittade jag från det tidigare kontoret och passade som en smäck. Träslaget är genomgående valnöt.

ncc-kontor-simplicity-matsal

Jag lät tillverka ljusstaken av kopparrör så det skulle få en känsla av byggbranschen. Samtidigt som jag ville att matsalen skulle kännas klädd och få en restaurangkänsla.

ncc-kontor-addsimplicity-matsal-na%cc%88ra

Borden, barborden och barstolarna gjorde en vän och snickare, Martin Israelsson efter skisser från mig. Blev verkligen kanon och pricken över i till helheten. De befintliga Myran-stolarna som var väldigt slitna lät vi omlackera.

ncc-kontor-addsimplicity-barbord

Visst blev barstolarna snygga? Och kolla snickeriarbetet på barbordet. Urfint!

ncc-kontor-reception

I receptionen gjorde samma snickare med sin kollega som är smed en koppardisk! Jag är så glad att jag fick igenom det projektet. Sätter liksom stilen och känslan direkt när man kommer in. Lite imponerad är jag allt att det fortfarande var så här fint och fixat (tack Jessika) även efter så lång tid. En fet stor blombukett på receptionsdisken hoppas jag dock på varje vecka. Hehe… känns värdigt för såväl kunder som anställda att mötas av varje dag.

ncc-kontor-koppardisk

När jag inreder åt företag och deras kontor tycker jag det är viktigast att inredningen ska återspegla företagets kärnvärden, vision och affärsidé. Jobbar man som här i byggbranschen, med stora affärer, måste också inredningen symbolisera det.

moodboard-ncc

Så här såg min moodboard ut när jag sålde in och pitchade på projektet. Där ser ni valda färgskalan och hur kärnvärdena symboliseras av varje kulör. Koppar, grått och valnöt satte jag direkt som bas till det.

Ha nu en fin måndag!

Stor kram på er,
Jannice

.

.

24
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00