På begäran, DYI projekt – Ikea hack – månlampa av Fado i Celines rum

fado-lampa-flickrum-ma%cc%8ane-klar

Oj, blev nermejlad efter att ha visat Celines rum om lampan på hennes byrå. När jag hittade på och gjorde den omåttligt populära Pokemon lampan av Fado till Charlie, var det ju inte mer än rätt att jag gjorde en till Celine. Av färgerna som blev över av Pokemon projektet, blandade jag ut dem med vitt, så de blev pastellkänsla på allt.

fado-lampa-flickrum-ma%cc%8ane-1

Den här har jag dock inte kommit på själv. Ikea-hacket är uppfunnet av Rosandra som står bakom bloggen Mommo design. och som använt sig av den populära postern Moon – Für Neil av Martin Krusche. Jag började med att göra en ljusgrå blandning av glasfärgen och svampade runt lampan för att det skulle upplevas som en måne.

Sedan var det bara att rita ögon, mustasch och fräknar med en penna för glas i svart. Och blanda lite rosa toner till kinderna. Vips…

fado-lampa-flickrum-ma%cc%8ane

… så blev månlampan klar till Celines rum. Lampan Fado kostar 99 kr på Ikea och färgerna för glas finns hos Panduro, likaså den svarta pennan för glas. Och nej, man behöver inte fixera färgen i någon ugn. Lampan blir ju någorlunda varm, plus att man kommer ju aldrig köra den i diskmaskinen. Haha…

celine-fado-lampa-ma%cc%8ane-advent-jul

Önskar er en fin lördag! Idag blir det föreläsning med Brita Hahne här på Helsingborgs bibliotek mellan 13-15! Kanske ses vi?

Fin lördag till er alla!

Kram Jannice

.

.

 

 1. Fanny skriver:

  Hur länge lät i det ljusgrå torka innan du målade resten?

  1. Nja, inte allas länge… det torkade nästand direkt. kram

 2. Hej!
  Vilken fin väggfärg det ser ut att vara, har du möjligtvis färgkoden? Är den sådär lite gammaldags smutsigt pastellrosa som den ser ut att vara?

  1. Den är så fin! Det är VAKNA Nordsjös egna kulör. Kram jannice

 3. Fiffigt!
  Vilken vacker byrå lampan står på, vad är det för byrå och var har du köpt den?

 4. Ellen skriver:

  Hej!

  Jag är i stort behov av vad man gör med ett rum som bara står. För tillfället ställer vi bara in sånt som vi inte vet vad vi ska göra med där och stänger dörren. Det är ett ganska litet rum som ärlångt och avlångt rum fönster som täcker hela kortsidan och ena hörnet. Det enda som står där inne som ska vara där är en garderob, utöver det har vi ingen aning om vad vi ska göra med det då vi redan har både sovrum, kontor, matsal och vardagsrum.

  Vad kan man göra med det? Behöver verkligen tips!

  Mvh Ellen

 5. Kajsa skriver:

  Den passar jättebra där på byrån i Celines rum 👍🏻

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..