Skapa julfint på 1 timma

Det finns några saker som skapar julstämning på ett kick! Så här har jag samlat några saker som jag tycker är viktiga för er som känner under tidspress men ändå vill få till julkänslan där hemma. Tiden, ja knappt en timma behöver det ta och det här behöver du ha hemma:

° 1-2 ljusslingor ° Granris/tallris och mossa ° Ljus till ljusstakar/blockljus/värmeljus ° En stor bukett snittamaryllis, hyacinter eller någon annan julig bukett ° Fårskinn och/eller värmande kulör på kuddfodral ° Glögg, pepparkakor och ädelost på tub

Då kör vi!

Ljusslinga

Ljusgirlanger av alla dess former. Själv har jag en vid vår entré, en i hallen och en runt vårt vitrinskåp i vardagsrummet. Lätt som en plätt och skapar julstämning på ett kick. Har du ingen stor gran är en liten perfekt att dekorera med en led-ljusslinga.

Levande ljus

Se till att alla ljuslyktor och ljusstakar där hemma är preppade med ljus. Vanliga glaslyktor får genast julstämning genom att addera en grön kvist eller lite granris i botten. Att tända en massa ljus ger en fantastisk stämning. Glöm inte fönstren, för trygghetens skull, passar en glaslykta allra bäst här. När det gäller ljus, glöm för guds skull inte att ta en extra runda så du är säker på att alla ljus är släckta där du inte är.

Granris & mossa

Gran- eller tallris i en stor glasvas blir vackert blickfång. Mossa runt din vanliga orkidé eller myrtenträd gör den plötsligt till en julblomma.

En bukett med julblommor och tallris

En stor bukett med amaryllis eller hyacinter på en central plats i huset blir pricken över i. Blanda gärna upp med något grönt som tallris eller eucalyptus. Vackert och juligt.

Värmande material och kulör

Att placera en kudde i värmande rött, eller en fuskpälspläd alternativ fårskinnspläd i soffan ger en värmande känsla. Tänk på att det behövs väldigt lite av eldelementet för att det ändå ska skapa stämning.

Glögg, pepparkakor & julmusik

Sist men inte minst. På med en julskiva. Sätt glöggen på spisen. Lägg fram köpta pepparkakor på ett fat, det finns ädelost på tub som du spritsar lite fint på varje pepparkaka. Avsluta med en fikonskiva.

En bukett med amaryllis, en ljusslinga runt en spegel, glögg på spisen och en mängd levande ljus…. Japp, sen är julstämningen på topp! Svårare  än så behöver det inte vara.

Har du tid över så är såklart en gran alltid en god idé och en riktig energihöjare i ett rum. Klädd med kulor som glimmar, belysning som ljusar upp och en magisk doft som sprider sig i hela huset.

Lycka till!

Kram Jannice

Bilder: Sköna hem, Ikea, Slettvoll, Granit, Sköna hem, Simplicity, Granit, Simplicity.

.

.