7 tips till ett vackrare och lyxigare badrum

glammiga badrum

Då vi är rätt tråkiga i Sverige med att pyssla om våra badrum och dekorera denna plats i hemmet tänkte jag börja veckan med lite glammig inspiration.

Så här mina vänner, här kommer några vackra badrum med allt i från tjusig belysning, magnifika kakel och golv, inspirerande dekoration till söta blombuketter. 7 tips på hur du kan pimpa upp ditt badrum!

Dekorativ belysning

Glammig badrum 1

Satsa på en snygg dekorativ belysning! Det finns så mycket fint istället för de klassiska lysrören. Välj en lampa som står för den stil du vill åt.

Textil i badrummet

Glammig badrum 1111

Ett bra inredarknep är att sy ett draperi av ”vanligt” vackert tyg, på insidan mot badkaret sätter du ett genomskinligt duschdraperi som tål väta, och utåt tyget du valt och vips har ditt badrum fått en lyxig touch.

Tavlor

glammigt badrum 5

Glöm inte att även badrummet behöver pyntas. Häng upp några tavlor eller låt dem stå lutade på en hylla. Det blir extra ombonat och skapar stilen du vill åt på ett kick. Jag har själv tavlor, och nej, de har inte blivit skadade av fukt.

Kontraster, våga mörk kulör på väggar

glammigt badrum 77

Våga mörka färger i ett badrum eller gästtoalett. I kontrast till ljust kakel blir det både elegant och effektfullt.

Tapet i badrum

glammigt badrum blommor

Kakel halvvägs upp och sedan en tapet är det optimala. Då skyddas väggarna mot fläckar och smuts och gör ändå ditt badrum personligt och trivsamt.

Val av metaller

glammigt badrum 333

Välj att använda dig av endast en metall i badrummet. Det händer mycket med mönster på såväl marmorskivor, kakel, fogar och golv, så försök att hålla dig till en metall. Mässing eller silver, så blir intrycket inte så rörigt som om du hade blandat dem.

Dekorera med vackra ting

glammigt badrum 100

Gör dit badrum extra lyxigt med en vacker necessär och en bukett blommor på handfatskanten. Inget blir så effektfullt! Även ett doftljus och en härlig tvål gör stor skillnad i vardagen.

Kram Jannice

Bilderna hittade jag på Pinterest.

.

.

 

 1. Cecilia skriver:

  Snyggt! Vad är det för blommig tapet på bild 6? så fin!

 2. Smart med tavlor, jag har faktiskt aldrig tänkt på det innan och bara tagit för givet att ett badrum i en hyreslägenhet inte går att förändra vidare, men det är ju faktiskt inte sant. Tack!

 3. Så fint!
  Har du nått tips på hur man håller blommor vid liv i ett fönsterlöst badrum eller hall? Jag har testat alla möjliga växter men alla bara dör. Snittblommor vill jag inte ha och plast känns inte så kul.

 4. Sylvia skriver:

  Så fina badrum! Har funderat över tavlor i badrummet men måste hitta krokar som fungerar, borra i kaklet känns onödigt. Borde ju finnas några alternativa krokar.
  Tack för en härlig blogg!

 5. skriver:

  Hej!
  Så fina och inspirerande badrum, underbart!
  Jag blev helt besatt av vägglampan på bild nr 2, fantastisk! Ser ut som en drillstav ?
  Efter febrilt letande efter ngt liknande kan man ju bara konstatera att utbudet är genuint tråkigt, likriktat och skralt!
  Snälla säg att du har ngt bra förslag på sidor med lite tjusiga badrumslampor! ?

  Med bästa hälsningar
  Petra

   1. Gott nytt, och tack för en härlig blogg! Jag tycker nog det saknas lite viktiga parametrar i ert resonemanget om badrumsbelysning, Vi måste följa skandinaviskt regelverk, när vi installerar armaturer i badrum, troligen krävs 44 IP-klassning. Örsjö, Zero, Lampe Gras och Krebs och In the Tube har faktiskt ganska intressanta badrumslampor. Utomhus armaturer fungerar faktiskt också i badrum. Armaturen på bild 2 säljs även hos svenska och super trevliga perspectivestudio.se Ha en fin kväll Charlotte 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..