Har du blått i sovrummet, glöm inte en gnutta brunt för balans i inredningen

sovrum-i-bla%cc%8a-toner

Om du vill inreda med blå toner i ditt sovrum, glöm inte den bruna färgen för att ge tyngd och jorda den svala kulören. Brunt är inte bara makalöst vackert  till blått, det hjälper också till att lugna rummet och balansera upp inredningen.

Ovan har man valt ett mörkt golv, men det kan också vara en vackert stickad pläd, linnegardiner i fönstret, en beige sänggavel eller varför inte ett sängbord på varje sida av sängen. För som ni säkert redan vet är jag förespråkare av sängbord. Coolt, avslappnat stylistknep på bilden ovan, men ack så ovärdigt att behöva ha sina saker på golvet.

Kram Jannice

Pressbild: HM Home

,

,

 

  1. Ååå vet tyvärr inte! Mörk med en hel del svart i.. får inte bli för stickig!

 1. Så jag gjorde rätt med andra ord. Jag har blå väggar i sovrummet. Ekparkett och ek-bokhyllor och ek-byrå. Ikeas LOHALS matta på golvet som är beige naturmaterial. I övrigt vita garderober och vägghyllor och sänggavel. Just brunt och beige gillar jag annars inte alls. Men när det är naturfärger som ek och den där mattan är det OK.

 2. Hadjer skriver:

  Tack för alltid lika inspirerande inlägg! Jag börjar ÄLSKA feng shui!
  Vi ska tapetsera en fondvägg i dotterns rum i Manuel canovas ”luftballong” tapet. Vilka färger hade du valt som accentfärg till rummet? Vad ska jag ha för färg på mattan? Vi har en grå fåtölj och vita gardiner just nu. Kram! //Hadjer

 3. Lisa skriver:

  Kikar in här dagligen och vill tacka för all inspiration du delar med dig av! Vill passa på att fråga när du nämner bruna färger. Vi håller på att göra om i vårt sovrum. Vi har målat väggarna mörkgråa (alcro grådis) och jag är nu ute efter ett par gardiner. Har sneglat på ett par rejäla, tunga och halv glansiga mörkläggningsgardiner som går mot chokladbrunt. Mycket hotell känsla över dom och sätts isf upp i takskena. Tror du det hade blivit fint eller blir det för mycket/fel? Är i valet och kvalet. Sänggaveln har jag tänkt beige eller grå. Kram Lisa

  1. Tack snälla du det värmer så. Jag tycker det låter så fint. Kör med en beige gavel till! Och ljusa bäddtextilier.. vitt fräscht eller ljust grått. kram jannice

 4. Väntar sååå med spänning på resultatet i tävlingen Årets inredningsbloggare!!!
  När presenteras resultatet?
  Ha en fin dag!
  Kram Anna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..