Vackert harmoniskt kök – en Feng Shui analys

blogg-vasastan

Kom ni ihåg att jag skrev om mina bästa kökstips och svårigheten i att hitta ett vackert kök? Jo då, så dök den här bilden upp (Tipstack Emelie). Hur fint? Materialen, kombinationen och balansen mellan elementen. Mycket fint.

Det första vårt öga lägger märke till är ju kulörerna. Så därför tänkte jag bjuda er på en Feng Shui analys på ovanstående kök när det gäller färger. Det blir liksom lättare att förstå elementens betydelse för helheten.

° Mörkgrått – tillhör vattenelementet
° Ljusgrå/vita marmorn – metall
° Mässingsbeslagen – eld (den gula tonen skapar värme)
° Bruna lerkrukorna och dekorationen – jord
° Eucalyptus – träelement (hade gärna fått vara en ”friskare” grön växt (tänk er en fräsch timjan exempelvis), denna ser lite torkad ut. Men balans blir det  i vilket fall!

blogg-ko%cc%88k-vasastan

Önskar er en fin fredag och trevlig helg! Idag ska vi dansa ut julen här hemma efter förskolan. 2 granar ska kläs av och hurras för innan de åker ut genom terrassdörren. Efter det har tomten lämnat en godispåse, som sig bör. Haha…

Kram på er!

Jannice

Bilder: Innerstadsspecialisten

.

.

 

 1. Johanna skriver:

  I analysen nämner du nästan uteslutande färg och ev material. ”Räcker” det för balansen eller krävs det också balans på andra nivåer för att det ska bli riktigt balanserat, t.ex. Högt och lågt, runt och kantigt, hårda material och mjuka? Menar inte att de sakern saknas här utan det var mer en generell fråga.

 2. Marika skriver:

  Hej Jannice! Kan inte du göra en feng shui analys på ett industrikök? Det är så populärt nu för tiden. Tänkt dig vitt kakel, svart fog, metall, vita luckor.
  Tack på förhand och tack för din fina och inspirerande blogg!

 3. Frida skriver:

  Hur ska man tänka med uppbyggnaden av ett nytt kök:)? Vi sitter fast i planlösningen och vet inte hur vi ska få ett harmoniskt kök med bra flöde i.

 4. Linda skriver:

  Någon som vet varifrån detta köket kommer?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..