Betydelsen av konst i ett hem

addsimplicity-fo%cc%88ra%cc%88ldrar-4

Idag är det ett reportage i Sydsvenskan från min mammas och pappas härliga hem här nere i Skåne. Hela reportaget kan ni läsa här. Det slog mig när jag såg bilderna att jag inte skrivit något om konst på jättelänge. Och därför tillägnar jag denna söndag åt konstens betydelse.

addsimplicity-fo%cc%88ra%cc%88ldrar

Här är mina sötnosar till föräldrar. Älskar deras story, deras mod och deras livslust.

addsimplicity-fo%cc%88ra%cc%88ldrar-1

Tavlor som konst

Att inreda med konst är en konst i sig *hehe*. Tavlor är en viktig del av inredningen och bör därför hålla övriga färgtoner och stil. Mammas och pappas inredning är modern och färgstark, och konsten förhöjer den stilen. Konst är något man samlar på sig med tiden, och inget man tokköper över dagen på Ikea för man behöver något på väggarna. Låt det hellre vara tomt, känn efter vad du/ni tycker om och välj noggrant ut vad ni vill förmedla i ert hem. (Tavlan ovan är av Christel Jönsson).

addsimplicity-fo%cc%88ra%cc%88ldrar-2

Väggarna här är vita, för att framhäva konsten på bästa sätt. Likt ett galleri, där varje tavla och möbel är noga utvald för sin plats (Tavla ovan av Birgitte Söndergaard).

addsimplicity-fo%cc%88ra%cc%88ldrar-7

addsimplicity-fo%cc%88ra%cc%88ldrar-tavlor

Att hålla samma färgskala på konsten och samma uttryck i den ger trots det färgglada och uttrycksfulla ett visst lugn. Att hålla ihop helheten med stilrena möbler och som här svarta kontraster hjälper också till för att skapa balans i rummen.

Mattor som konstföremål

addsimplicity-annelo%cc%88v-1

I sovrummet har man valt ett lugnare uttryck och en sober färgskala för att lättare kunna koppla av. Dock får mattan ta plats och stå för konstföremålet i detta rum. Om du har en färgstark, eller kontrastrik matta, låt tavlorna vara något lugnare så de inte konkurerar ut varandra.

Möbler som konstföremål

addsimplicityfo%cc%88ra%cc%88ldrar-konst

Det är inte bara tavlor som agerar konst i ett hem. Här fyller läckra designade möbler både funktion som sittmöbel och som  en iögonfallande installation.

addsimplicity-fo%cc%88ra%cc%88ldrar-9

Ha en fin söndagskväll och läs gärna reportaget som Susann Larsson skrivit och Peter Erlandsson fotat. Finns fler bilder och text här.

Kram Jannice

,

,

 1. skriver:

  Så vackert hem, personligt och med mycket känsla! Förstår vart du fått ditt intresse ifrån! Vet du var det vackra elipsformade soffbordet kommer ifrån (vitt med stålben)?
  TACK för en inspirerande blogg!

  Med vänlig hälsning,
  Malin

 2. Johanna skriver:

  Så fina dina föräldrar är! Hade aldrig gissat på över 60år…
  Tack för en härlig blogg med en fin blandning, tipsar ofta vänner om den.

 3. Annette skriver:

  Fantastiskt snyggt och smakfullt, har sparat bilderna för inspiration! Ser drag i din inredning från stilen, även om du har en annan slutfinish! Tack för en mycket bra blogg, kikar in flera ggr varje vecka!

 4. Verkligen smakfullt hos dina söta föräldrar!
  Kul att läsa reportaget 🙂
  Hoppas söndagen varit fin!
  Kram Anna

  1. Tack! Ja det är roligt att vi har så olika stil, men ändå kan jag känna harmonin och balansen i deras hem. Där finns kärlek och en tanke kring varje liten pryl.

   Fortsatt fin söndagskväll till dig. Kram Jannice

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..