Önskelista januari – en fåtölj från Ikea, kashmir och intressant bok

o%cc%88nskelista-januari-addsimplicity

Rakt in på min önskelista åkte Ikeas vårnyhet fåtöljen Färlöv som kommer in i butik i februari. Jag har letat efter en läsfåtölj till vårt allrum jämte kaminen länge nu och så kom pressbilderna från det stora varuhuset i förra veckan. Vilken glädje! Helt i min smak! (Stylingen likaså!) Superfin och jag tror redan den kommer bli en klassiker.

Jag letar och letar, kikar och hummar för mig själv, myyyycket pengar. Men jag bara måååste investera i en kashmirmysdress. Jag som jämt fryser! Nu har till och med min kiropraktor sagt åt mig och köpa en. Men vilken? Soft Goat inväntar ny kollektion då allt är slutsålt. Såg de här fina delarna från Lisa Yang. Ja, inte är det lätt, och det är mycket pengar. Så jag funderar vidare. Dock hade det varit skönt att ha ett set med sig när vi drar till Sälen om en vecka.

Nya svarta glasögon, inte fel! De här snyggingarna Instyle, hittade jag hos Synoptik för 998 kr.

Nyfiken har jag varit länge nu på hjärnforskaren Katarina Gospic och inredningsdesignern Isabelle Sjövalls bok Neurodesign – inredning för hälsa, prestation och välmående. Om att vi påverkas av miljön och inredning runt omkring oss. Yes, så klart vi gör! Det har Feng Shuin talat om i över 3000 år nu, hehe… Men jag är nyfiken på vad som faktiskt händer i hjärnan så i januari ska den här boken bli min!

En snygg puff i puder, skulle sitta som en smäck i tv-rummet. Denna från Normann Copenhagen, finns i två utföranden och en mängd kulörer och i sammet. Sammet we love!

Idag bär det som sagt iväg mot huvudstaden, för att gå på Formex, föreläsa på Formex och ta del av nyheter på marknaden. Ska bli superkul! Vi ses där!

Hoppas ni får en fin start på dagen!

Kram Jannice

.

 

 

 1. Mia skriver:

  Härligt med kashmir!! Ett alternativ är långkalsonger och linne i kashmir från Lindex. Väldigt prisvärt. Jag köpte ett sett för att ha när jag är ute och går. Men köpte snabbt ett till för att ha hemma. Det finns kortärmade linnen också som är underbara arr ha under en sidenblus till exempel.

 2. Renée skriver:

  Hmmm… den fåtöljen vore kanske något för vårt allrum på ovanvåningen istället för Strandmon…? Kan varmt (!!) rekommendera kashmirplagg om du är frusen. Det kostar skjortan, men så värt! Köpte ett par mysbyxor från Soft goat och det är de enda jag vill ha på mig hemma hela vinterhalvåret. Sedan några år tillbaka har jag investerat i mer ullplagg som är det enda jag vill ha när det är kallt. Ivanhoe och Mariedal design är också svenska tillverkare som har fina och underbara ullplagg att slippa frysa i. Aldrig mer fleece för mig (och bomull funkar ärligt talat dåligt i kyla…), det är ull av olika slag som gäller numera 🙂

 3. EmmaG skriver:

  Hej Jannice, Tack för din blogg, den är inspirerande och lagom präktig. Jag tänker alltid på FengShui ang inredning nu för tiden. Anyway – jag såg att Sydsvenskan gjort ett litet reportage med städ-tips och kände igen köket 🙂
  Bra tips dessutom! https://www.sydsvenskan.se/2017-01-17/smastadning-som-ger-resultat.

  Lycka till på Formex!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..