Tips – så hänger du gardiner – smart och effektfullt

blogg-sovrum-gardiner

Så här års är det extra härligt att boa in sovrummet med gardiner. Om man är rädd för att det ska kännas för instängt och mörkt, är mitt tips att hotellhänga gardinerna. Alltså en tjockare gardin framför och en tunnare bakom. Då kan du lätt välja vad du önskar har för ljusinsläpp. Det blir elegant och lite romantiskt på samma gång när den skira (som gärna få gå ton i ton med den lite grövre gardinen). Skenorna placerar du bredvid varandra i taket.

blogg-sovrum-gardiner-uppha%cc%88ngning

En annan god idé är att de tjocka gardinerna kan agera mörkläggningsgardiner och du slipper trassla med persienner eller rullgardin.

Önskar er en fin lördag. Idag är jag på Nordsjö Idé och Designs leverantörsmässa här i Göteborg. Jag ska tala om moodboards för butikerna. Igår var det stor firmafest med filmtema som jag fick vara med på. Haha.. galet vad alla hade gått in för det. Jag fick göra en snabbpackning innan jag åkte till Formex, så det fick helt enkelt bli Audrey Hepburn. Kika in på min instagram och instastories om ni är nyfikna.

Kram Jannice

Bilder: Inredningsspecialisten 

 1. nino skriver:

  Hej, vad är det för färg på vägg bakom sängen ? Jätte fin 🙂

  /nino

 2. Sanela skriver:

  Så vansinnigt snyggt! Men om man bara har ett litet fönster? Vi har sne väggar på ena kortsidan i sovrummet, där i ett burspråk har vi ett litet fönster. Det går inte att hänga gardiner på båda sidor för då försvinner fönstret, ska jag bara hänga på ena sidan? Och hur isåfall?

 3. skriver:

  Gillar verkligen dina tips, en önskan, vill du skriva lite kring gardiner i barnrum
  Jag vill eg att barnens rum ska harmoniera med övr huset, men deras rum blir ju en färgkakafoni med alla leksaker och tyvärr smårum som kräver att skrivborden står vi fönsterna, idag har vi bara vita rullgardiner som vi låter hänga 30-40cm ner som en gardinkappa, men blir inte så mysigt

 4. Renée skriver:

  Det finns skenor med två spår – perfekt för denna typ av arrangemang. Lärde jag mig igår när jag var hos min gardinbutik just för att fixa gardiner till vårt sovrum. Ett annat tips jag lärde mig var tyger som kan beställas ”på längden”, dvs man slipper sy ihop våder som ger skarvar om man vill ha hotellgardiner som täcker bredare väggar. Tyvärr kostade de en del per meter och det går åt flera meter för vårt sovrum som inte är överdrivet stort.

  1. Renée skriver:

   EDIT! Jag redigerar mig själv här ovan: skenan med två spår som jag sett var tydligen avsedd för panelgardiner. För veckbandsgardiner får man ha två skenor med ett mellanrum emellan för att de ska få plats.

 5. Julia skriver:

  Hej! Jag har precis flyttat till en etta och har då sovrum och vardagsrum i ett. Nu vill jag ta bort den, enligt mig, fula persiennen som förra ägaren lämnade kvar och tycker denna idé var väldigt fin, men skulle du rekommendera att de tjocka gardinerna är mörkläggningsgardiner eller räcker det att de är tjockare än de tunna? Har fått så många bra tips från din blogg nu när jag flyttat, det vill jag tacka för! Kram /Julia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..