Så hänger du bäst gardiner i ditt hem – 5 tips för att lyckas!

Bild: Tapet Café

Efter gårdagens inlägg har jag fått många mejl och frågor kring gardiner. Vilken hänganordning ska man ha? Hur ska man hänga dem? Vilket material? Vad gör gardiner för ett rum? Så här kommer en sammanfattning som jag skrivit om tidigare.

Gardiner påverkar energiflödet

Gardiner har förmågan att minska chi, energierna i ett rum. Ibland vill man få in så mycket energi som möjligt i ett rum, t ex om man har lågt till tak. Men de som säger att de inte har gardiner för att de tycker det är syndigt då deras fönster är så vackra tycker jag har fel. Faktum är att hänger man gardiner på rätt sätt, framträder fönstret bättre. Och gardiner kan då lura ögat till bättre takhöjd och större fönster.

Fengny

Lär dig inreda med feng shui

 • Följ med hem till Jannice Wistrand, feng shui-expert och Årets inredningsbloggare!
 • I en unik onlinekurs lär hon dig allt om hur du skapar harmoni, balans och energi i ditt hem enligt den 3000 år gamla läran
 • 30 avsnitt för alla dina rum om chi, kraftposition, de fem elementen, färglära, yin & yang och mycket mer!
 • Och: Visste du att feng shui fungerar på alla inredningsstilar? Det är ett tänk som alla kan använda i sitt hem, oavsett tycke och smak!

JAG VILL VARA MED!

 .

.

 1. Mija G skriver:

  Hej! Skulle vilja ha gardiner i sovrummet för att skapa en harmonisk, mjuk lite lyxigare känslan. Funktion som mörkläggning sommartid, värmeisolering vintertid. Fönsterpartiet möter 3,6m och går från vägg till vägg. En balkongdörr ingår i fönsterpartiet. Just nu har vi löst det med lameller, mest för insynsskydd Men saknar den där mjuka sovrumskänslan. Snälla hur ska vi tänka. Vet att man ej skall lämna gardiner hängandes vid sidan så delar av fönstret döljs. Men har som sagt inga cm:trar att spela på åt nåt håll. Tack för en härlig inspirerande blogg//Tack på förhand🙏🏻

  1. Låt det hänga för! Absolut!! Har man ingen annan möjlighet så är det ändå grejen. behöver inte ha så tjocka då. Lameller blir lite stelt. Kör vita tunna.. så kan man dra dem fram och tillbaka lite som man vill. kram jannice

 2. Hej Jannice
  Tack så mycket för en underbar blogg!
  Jag undrar ang uppsättning av gardiner när det gäller med skena i taket. Skall man ha en lång skena som går över hela fönstret eller två korta skenor som sitter på sidorna av fönstret? Vilket blir bäst? Hur har ni gjort?
  Mvh Susanne

  gjort?

  1. beror ju på om man vill kunna dra för. vi har i sovurmmet en lång skena i taket. snyggt. kör på det. kram

 3. Anna skriver:

  Hi,

  Was proud to see that you have a picture of my Stockholm apartment in your selection of good curtains. I put those curtains up 10 yrs ago so it goes to show that good design is timeless.

 4. Tanja skriver:

  Her var det mange gode tips! Du har fått meg til å revurdere min to år gamle beslutning om å ikke ha gardiner 😀

 5. Hej. Så många bra tips jag fått. Men det jag undrar över är de sista bilderna. Jag älskar färgen på väggarna!! Är det målat eller? Jag skulle väldigt gärna vilja veta vilken kulör det är?

  Mvh Lisse i Skellefteå

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..