Mina 5 bästa Feng Shui tips när du inreder ditt hem

feng-shui-addsimplicity

Ny vecka och vi är åter hemma efter en underbar semester i Sälen! Idag tänkte jag bjuda er på min 5 absolut bästa Feng Shui tips! Så hänge med!

1 Möblera efter kraftposition

kraftposistion-addsimplicity-feng-shui-tips

Att möblera sina möbler efter kraftposition, alltså så du har stöd i ryggen där du sitter eller ligger, med utsikt över rummet, dess fönster och dörrar. Detta borgar för en trygg inredning, du trivs bättre och kan lättare koppla av.

2 Använd dig av motsatsförhållande

motsattfo%cc%88rha%cc%8allanden

Vi människor strävar alltid efter att kompensera i våra liv, så även inom inredning. Genom att inreda med motsatsförhållanden skapar du både en fin balans och harmoni i ditt hem. Låt kantigt möta runda former. Placera blanka material mot ruffa ytor. Använd mörka kontraster mot ljusa kulörer etc. Oavsett om det är inredningen i stort, ett stilleben eller en dukning, tänk på att alltid jobba med motsatsförhållande, då uppnås balans.

3 Inred med växter

blogg-kul-inredning-miami

Det är i naturen vi samlar kraft och energi och det är i naturen vi mår väl. Studier visar att man har mindre sjukfrånvaro på arbetsplatser med frisk inredd växtlighet. Så frossa i växter, ta hand om dem och förvalta dem med respekt. Det är att visa vördnad för sig själv och sitt hem. Alla kan vi få gröna fingrar, det handlar bara om prioritering och val av växter. Så låt 2017 bli det hem då du tillför frisk härliga grönska i ditt hem.

4 Lägg extra krut på hallen

hall-sko%cc%88na-hem-addsimplicity

Hallen är det viktigaste rummet enligt Feng Shui. Det är där det första du ser när du kommer hem, och det sista du lämnar. Att mötas av god ordning, en vacker blomsterkvist, helt enkelt en fin entré gör underverk. Så ska du börja någonstans, börja med hallen, och lägg lite extra engagemang för att skapa ett trivsamt bemötande för dig och familjen.

5 Omge ditt hem med energihöjare

blombukett

Ett hem får extra positiv energi av chihöjare, eller som jag brukar säga energihöjare. För vem kan motstå en vacker bukett färska blommor på matbordet, ett tänt ljus i fönstret om kvällen, eller en vacker spegel som ger extra rymd till rummet? Alla är de energihöjare och alla skapar de en positiv känsla till ditt hem. Så vältra er i chihöjare som skapar härligt välbefinnande till ditt boende och dig.

Så ta dig en titt i ditt hem och fundera på hur du kan förbättra ditt boende med hjälp av Feng Shuins ovanstående verktyg!

Lycka till!

Kram Jannice

Alla bilder är lånade från Pinterest,förutom hallbilden som är från Skönahem.com

.

.

 1. Vad märkligt.. jag har gjort och tänkt mycket av det du skriver, utan att veta något om Feng shui! Men det känns bra det jag har gjort 😊

 2. Hej Jannice, jag undrar om du vet var lampan på första bilden kommer ifrån?

  Tack för en bra blogg!

 3. skriver:

  Det där med att lägga lite extra kärlek på hallen är verkligen något jag skulle vilja göra, men det är svårt då vi först har en väldigt liten hall där vi egentligen bara hänger av oss ytterkläder och skor, som sedan leder en in till en stor ”hall” som är en kvadratisk yta med 4 dörröppningar – eftersom den leder en vidare till alla rum i lägenheten. Det finns bara ett vettigt ställe att ha förvaring, så där har vi en byrå med en spegel över och sen är det liksom ”slut” på ställen att ställa saker utan att känna att man blockerar ett naturligt sätt att röra sig mellan rummen på. Vi har även en stor matta på golvet för att göra det lite mer mysigt.

  Vi har ju en del väggyta men där har vi svårt att komma på vad vi skulle kunna hänga upp. Att bara hänga upp en tavla känns lite trist, vi har så mkt tavlor i resten av hemmet. Det skulle liksom passa att ha något mer uppseendeväckande här! Har du några bra idé på vad vi skulle kunna ha på väggen som inte är en tavla eller ett tyg? Jag tänker att det borde finnas massor av häftiga idéer men jag är tyvärr inte personen som kan komma på dem, hallen har liksom blockerat mig för att den är så tråkig och för att jag nu tänkt på det för mycket.

  1. får göra ett hallinlägg, många som undrar. stor kram

 4. Tack för tipsen och inspirationen! Blir inspirerad av den grå färgen på de två sista bilderna, undrar vad det kan vara för färg, har du någon aning? Skulle kunna tänka mig den i vår hall! Och så kanske hitta en tapet i något vackert mönster till en av väggarna, i den där rosa som finns i sista bilden… ja suck va vackert 😉 Så som sagt, tack för inspiration!
  Gunilla

 5. Frida skriver:

  Tack för tipsen! Har försökt få in lite mer harmoni i huset, och har väl lyckats ”sådär” – en massa inköp innan jag hittade Feng Shui har blivit helt fel ”färg” (typ en jättestor mörkblå matta i vardagsrummet som ligger rakt mot väst, och i bagua-kartans övre vänstra hörn).

  Men det som driver mig till vansinne är barnens rum. Ja bra förvaring, förstås, men det finns ju så fruktansvärda mängder grejer att dold förvaring gör att små rum ser yttepyttesmå ut. Vad göra då killarna inte vill bli av med en enda av miljoner legobitar? Hmmm… eller för den delen ha begåvats med ordningsamt sinne…. 😀

  Och sen en annan grej – radhus med två våningar, HUR gör man då med baguakartan? Tar en för varje? Och vart sätter man ”ingången” i övre våningen… ?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..