Ikea Stockholm 2017 – inredningstips kring den neutrala färgskalan

Survey_balance addsimplicity

Oj vilken fantastisk fin Ikea Stockholm serie 2017 det kommer. Och oj vad roligt att ta del av deras studie, där det visar sig att Feng Shui aldrig varit så rätt i tiden som nu och som jag tidigare också nämnt, helt klart ett verktyg för hållbara inredningar. 48% bryr sig om själslig balans och välmående. Jag är övertygad om att en del i vårt vårt välmående byggs upp i våra hem och att våra hem är en spegelbild av oss själva.

Jag har valt att sätta ihop Ikeas kollektion i två stilar med matnyttig text. För att inspirera till att få ihop det till en balanserad helhet, utefter er egen stil. Här har jag satt ihop bilder för de som tycker om den neutrala färgskalan. En inredningsstil där man inte jobbar med accentfärger utan bara basfärger som vitt, grått, trä, svart och brunt.

IKEA_STOCKHOLM_2017_soffa_detalj_PH141808

De mörkare grå tonerna tillhör vattenelementet inom Feng Shuins lära, vitt och krom tillhör metall.

IKEA_STOCKHOLM_2017_soffbord_PH141800

Kvistarna med de små röda bären är eld, och jordelementet hittar vi vackert i de rektangulära formerna på bordet och dessa bilder, i betonggolvet.

IKEA_STOCKHOLM_2017_bordslampa_soffbord_matta_PH141759

De här mattorna tror jag kommer bli en riktigt favorit hos många. Grafiska, men ändå mjukare i utförandet grått och vitt. Smakfullt och i klassiska mönster.

IKEA_STOCKHOLM_2017_detalj_matta_PH141763

IKEA_STOCKHOLM_2017_skap_PH141754

Skåpet är fantastiskt vackert, men tänk på att materielet gör att det lyser igenom vad det är du förvarar i det. Så håll dig till något dovt, så att det inte skapar oro och en massa intryck i sådan här annars sobert inredd färgskala. Terrakotta krukor blir ofta vackert i dessa inredningar utan kulörer, detta då de kompletterar med de fem elementen fint och tillhör jordelementet. Terrakotta tonen ger en varm känsla till allt det neutrala.

IKEA_STOCKHOLM_2017_detalj_bricka_PH141767

Träbrickor perfekta i köket eller som ”bord” på en puff framför soffan i vardagsrummet.

IKEA_STOCKHOLM_2017_bricka_valnot_PH141766

IKEA_STOCKHOLM_2017_bricka_PH141739

När man jobbar i neutral färgskala är det viktigt att jobba med materialen, så att det händer något. Den taktila känslan blir det som ger kontraster. Här blir det grova linnet mot det blanka vita porslinet ett fint motsatsförhållande.

IKEA_STOCKHOLM_2017_soffbord_PH141818

IKEA_STOCKHOLM_2017_soffbord_PH141771

IKEA_STOCKHOLM_2017_soffbord_PH141812

Träslaget är ljus ask och valnöt tillhör trä elementet.

IKEA_STOCKHOLM_2017_fatolj_PH141798

Nedanstående bänk/bord passar lika fint i vardagsrummet som vid fotändan på sängen.

IKEA_STOCKHOLM_2017_soffbord_bordslampa_PH141760

Survey_nature

När man jobbar med neutral färgskala är det extra viktigt med gröna växter. Växternas färg blir nämligen accenten och värmer upp inredningen och gör den levande och ombonad. Och det är som det påvisar i undersökning ovan, i naturen vi samlar kraft och energi och det är där vi trivs. Så låt ditt hem efterlikna naturen så mycket som möjligt.

Den lite mer färgglada varianten med kläddare stil och sammet kommer senare idag i ett eget inlägg, med tips och trix hur du matchar produkterna bäst.

Fin fredag och trevlig helg!

Kram Jannice

Pressbilder: Ikea

.

.

 

 

LOADING..